Η βρετανική Times αποθεώνει τη Θεσσαλονίκη!

Η βρετανική Times αποθεώνει τη Θεσσαλονίκη!

Οι Times του Λονδίνου, ετοίμασαν ένα αφιέρωμα για την Θεσσαλονίκη. Σε αυτό, μιλούν για την ιστορία της πόλης, για τα μνημεία και τα μουσεία της καθώς και για την Θεσσαλονίκη του 2019!

Συγκεκριμένα αποθεώνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο και εστιάζουν στον Διόνυσο, τον θεό του κρασιού και της διασκέδασης: «Κάνε μία βόλτα στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και τα μάτια σου θα προσγειωθούν επάνω σε ένα άγαλμα του Διόνυσου, του Έλληνα θεού του κρασιού, της απόλαυσης και της γονιμότητας. Βολτάρει με το χέρι του να βρίσκεται γύρω από έναν Σάτυρο. Σύμφωνα με την πινακίδα που βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους δύο ηδονιστές, η κουλτούρα του Διόνυσου ήταν διαδεδομένη στην αρχαία πόλη».

«Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί το 2019, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ακόμη αγαπάει την διασκέδαση και ένα νέο κύμα με μπαρ και ρεστοράν, απομακρύνει την μελαγχολία των χρόνων της κρίσης».

Έτσι, ενώνουν το τότε με το σήμερα, μιλώντας επίσης για την πλούσια νυχτερινή ζωή της πόλης, καθώς και τα αμέτρητα μέρη στα οποία μπορεί να διασκεδάσει κανείς.

«Σίγουρα πρέπει να βρεθείτε στα αρχαία, προστατευμένα από την UNESCO μνημεία. Ψάξτε την θέα. Ψάξτε τον απόηχο των έκπτωτων αυτοκρατοριών, των Μακεδόνων, των Ρωμαίων, των Βυζαντινών και των Οθωμανών. Αλλά μην ξεχάσετε να βάλετε τα καλά σας».

Πηγή: The London Times, parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια