Θεσσαλονίκη: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι

Μετά την απόφαση για παράταση ισχύος της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, για παράταση ισχύος της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Επιχ. ΣΣΕ) έως 30 Ιουνίου 2019.

Οι εργαζόμενοι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία τα Σαββατοκύριακα, από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, θεωρώντας, όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση, ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ) «δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε παράταση της ισχύος της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας» και «θέτει υπό κίνδυνο τη συλλογική διαπραγμάτευση».

Σε σημερινή τους ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζουν ότι «η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.Θ. ΑΕ στις 30/1/2019, συνιστά ουσιαστικά παράταση ισχύος της Επιχ. Σ.Σ.Ε. Υπαλληλικού Προσωπικού έως τις 30/6/2019, την οποία και κατ' αρχήν αποδεχόμαστε, με την επιφύλαξη όμως ότι εάν η διαπραγματευτική διαδικασία για Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ) που είναι σε εξέλιξη εμφανίσει προβλήματα και καθυστερήσεις μέχρι τις 15/3/2019, τότε ή θα προχωρήσουμε σε αναδιάταξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με προτεραιότητα τη συζήτηση για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας ή θα δοθεί νέα παράταση ισχύος της Επιχ. ΣΣΕ Υπαλληλικού Προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν, επίσης, ότι «την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία για το ΓΚΠ, με πραγματοποίηση νέας συνάντησης των μερών».

Πηγή: https://www.typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια