Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών αντιεξουσιαστών για το «Μακεδονικό»

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών αντιεξουσιαστών για το «Μακεδονικό»

Στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθούν  Έλληνες και Σκοπιανοί αντιεξουσιαστές στις 2 Φεβρουαρίου για να ανταλλάξουν απόψεις όσο αναφορά το Μακεδονικό, τα Βαλκάνια και κινήσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ. 

Η κοινή εκδήλωση που διοργανώνει η «Συλλογικότητα Αναρχικών Ανατολικών»  θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

«Διπλά φυλακισμένοι από τους εθνικούς μύθους και τους διακρατικούς στρατούς που μας κρατάν διαιρεμένους, οι εκμεταλλευόμενοι των Βαλκανίων και του κόσμου δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. 

Μάλιστα, στην αφίσα της εκδήλωσης η γειτονική χώρα αναγράφεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους: 

«Εκδήλωση με τη συμμετοχή συντρόφων και συντροφισσών από τη δημοκρατία της Μακεδονίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

-Η ιστορία είναι αμείλικτη για το τι συνέβη πραγματικά στη Μακεδονία τους τελευταίους αιώνες (πόλεμοι, προσφυγιά, εκκαθαρίσεις που διαμόρφωσαν τον πληθυσμιακό χάρτη της περιοχής)

-Ευρωατλαντική ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων και ο νέος ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

-Τι έχει φέρει στο εσωτερικό των δύο κοινωνιών η συμφωνία (άνοδος των εθνικισμών, ενδοαστικές αντιπαραθέσεις, άμβλυνση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, επιρροή στην καθημερινόητα στις πόλεις που ζούμε

-Η αναγκαιότητα για την οικοδόμηση ενός ελευθεριακού/ ταξικού/ διεθνιστικού κινήματος στα Βαλκάνια ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ισχυροποίηση της παρουσίας του στην περιοχή που μετατρέπεται σε μια απέραντη βάση, ενάντια στους πολέμυος και στην εκμετάλλευση, ενάντια στα κράτη και στον καπιταλισμό».

H αφίσα της εκδήλωσης

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών αντιεξουσιαστών για το «Μακεδονικό», φωτογραφία-1

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια