Από τις μπουτίκ ρούχων στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων στρέφονται οι γυναίκες

Από τις μπουτίκ ρούχων στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων στρέφονται οι γυναίκες

"Στροφή" σε καινοτόμες επιχειρήσεις φαίνεται πως κάνουν το τελευταίο διάστημα οι γυναίκες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα άνοδο σημειώνει και ο αριθμός των γυναικών που εισέρχονται δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", το μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Αναστασία Τζαμπαζλή, από τα συνολικά 40.000 μέλη που είναι καταγεγραμμένα στο μητρώο, τα 11.500 είναι γυναίκες.

Επίσης, χαρακτηριστικό είναι πως το 2018 από τις 2.113 νέες εγγραφές που έγιναν στο μητρώο του Επιμελητηρίου οι 429 αφορούσαν επιχειρήσεις γυναικών, ενώ από τις συνολικά 1.388 διαγραφές μόλις 107 προήλθαν από γυναίκες επαγγελματίες.

"Πλέον οι γυναίκες έχουν αποκτήσει μια υψηλότατη μόρφωση και αυτό μεταφράζεται στην επαγγελματική τους πορεία, γιατί δημιουργούν καινοτόμες επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ‘80 είχαμε συνηθίσει οι γυναίκες να ανοίγουν μία βιοτεχνία ή μία μπουτίκ ρούχων. Τώρα προχωρούν σε στιβαρές επιχειρήσεις, τουριστικές, χρηματοοικονομικές και επιχειρήσεις τεχνολογίας και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένες", δήλωσε η κ.Τζαμπαζλή.

Είπε πως οι γυναίκες είναι "έτοιμες να πάρουν ρίσκα ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε καινοτόμες επιχειρήσεις", ενώ αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες πρόσθεσε πως τροχοπέδη αποτελούν "η υψηλή φορολογία, το υψηλό κόστος ασφάλισης και τα υψηλά λειτουργικά έξοδα".

Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη η κ.Τζαμπαζλή συμπλήρωσε πως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, "καθώς εταιρίες και επιχειρήσεις έχουν μετακινηθεί σε γείτονες βαλκανικές χώρες λόγω του φορολογικού καθεστώτος. Αυτό αποφέρει μείωση εσόδων, το κράτος χάνει χρήματα και αυξάνεται η ανεργία στην πόλη μας. Εάν θέλουμε να δούμε μια βελτίωση στην πόλη και στην οικονομία θα πρέπει να αλλάξει και οποιαδήποτε κυβέρνηση αναδειχθεί από τις εκλογές να δώσει άμεση προτεραιότητα σε αυτή την κατεύθυνση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια