Θεσσαλονίκη Συγκίνηση στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Εβραίων (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη Συγκίνηση στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Εβραίων (ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα «Ποτέ Ξανά»

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι πρωινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Οι επίσημοι αμέσως μετά τη δέηση που τελέστηκε στη Αποθήκη Γ΄ του Λιμανιού κατευθύνθηκαν στο μνημείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση για την κατάθεση στεφάνων.

Παιδιά εναπόθεσαν λουλούδια έχοντας δίπλα τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που με συγκίνηση ψέλλιζαν «Ποτέ Ξανά» και πως κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει όσα συνέβησαν από τους Γερμανούς ναζί.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατά την κατάθεση του στεφάνου παρέμεινε σιωπηλός κοντά στο μνημείο για λίγη ώρα τιμώντας με τον τρόπο αυτό τα θύματα μιας παράλογης απόφασης των συμπατριωτών του.

Δείτε τις εικόνες του Life-Events.gr

evraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessalonikievraioi thessaloniki
Πηγή: life-events.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια