Σε κλοιό διαμαρτυριών για τη Μακεδονία η επίσκεψη Π. Παυλόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Σε κλοιό διαμαρτυριών για τη Μακεδονία η επίσκεψη Π. Παυλόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζουν για σήμερα, Κυριακή 27/1, δύο ομάδες πολιτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν από τους ναζί

Το πρώτο κάλεσμα απευθύνεται από την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης στις 09:30 στην αποθήκη Γ του λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς στην παρακείμενη πλατεία Ελευθερίας θα παραστούν επίσημοι της πόλης και της κυβέρνησης στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης για τους Εβραίους της πόλης , όπου άλλωστε είναι τοποθετημένο το μνημείο Ολοκαυτώματος.

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα το οποίο συνοδεύεται με το μήνυμα των διοργανωτών "Οι Μακεδόνες δεν υπέγραψαν τίποτα κ. πρόεδρε της "δημοκρατίας":

diadilosi-paulopoulos-makedonia.jpg
diadilosi-paulopoulos-makedonia.jpg

Η δεύτερη πρόσκληση για διαμαρτυρία απευθύνεται από την Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία Θεσσαλονίκης και έχει οριστεί για τις 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Εκείνη την ώρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, παρουσία του κου Παυλόπουλου.

Στο κάλεσμά της η "Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία Θεσσαλονίκης" αναφέρει, απευθυνόμενη στον ΠτΔ:

"Αξιότιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλε.

Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων.

Ως Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας, έχετε καθήκον να αποτρέψετε αυτόν τον κίνδυνο,με την κύρωση αυτής της συμφωνίας . Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί μια τέτοια εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη και την επιβίωση της χώρας, καθώς και των μελλοντικών γενεών που θα κληθούν να ζήσουν σε εποχές σκοτεινές".

πηγή: makthes.gr

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα:

diadilosi-paulopoulos-makedonia2.jpg
diadilosi-paulopoulos-makedonia2.jpg
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια