Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Φώφη Γεννηματά

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Φώφη Γεννηματά

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Η έκτακτη επίσκεψη της κ. Γεννηματά στην πόλη γίνεται με κάδρο την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ και το έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.

Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου, η Φώφη Γεννηματά έχει προγραμματισμένες τετ-α-τετ συναντήσεις με στελέχη του ΚΙΝΑΛ και του πρώην ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που θα συναντήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα είναι αρκετά και έρχεται με πρόθεση να ακούσει τις γνώμες όλων αλλά και να τους ενημερώσει για τις σκέψεις και τα σχέδια της.

Στην ατζέντα θα κυριαρχήσουν δυο θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή το ΚΙΝΑΛ. Το ένα είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσουν, μετά τους κραδασμούς που προκλήθηκαν με την αποχώρηση του «Ποταμιού» από το ΚΙΝΑΛ και τη διάρρηξη σχέσεων με την ΔΗΜ.ΑΡ. Ανάμεσα σε αυτά, προβληματισμό στο πασοκογενή χώρο αποτελεί και η διαφορετική στάση που κράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Φώφη Γεννηματά για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Το δεύτερο κυρίαρχο θέμα στις συναντήσεις της κ. Γεννηματά θα είναι το πρόσωπο που στηρίξει το ΚΙΝΑΛ για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Μετά τις εξελίξεις που έφερε η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι ξανά υποψήφιος, το ΚΙΝΑΛ βρέθηκε σε μια αναστάτωση. Η πρώτη επιλογή ήταν η Εύα Καϊλή, η οποία όμως τελικά θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρωβουλή. Έπειτα από τις διαπραγματεύσεις με την ευρωβουλευτή, η Φώφη Γεννηματά άκουσε διάφορες απόψεις από στελέχη για τον υποψήφιο που θα πρέπει να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ στη μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι προτείνουν την υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια με την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», που μέχρι πρόσφατα θεωρούταν δεδομένη η στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Υπάρχουν όμως και φωνές που έθεσαν στο τραπέζι το όνομα του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου αλλά και το όνομα του πρόεδρου του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ζητήσει στήριξη από όλα τα στελέχη για το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, ενώ ευελπιστεί φεύγοντας από την πόλη να έχει καταλήξει στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης που θα στηρίξει.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια