Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα στην αυλή του σπιτιού τους (photos)

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα στην αυλή του σπιτιού τους (photos)

Τον τρόμο και τον εκνευρισμό ένιωσε μια οικογένεια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν βρήκε έναν βασιλικό πύθωνα στην αυλή της. Το άγριο ζώο βρισκόταν δίπλα από έναν θάμνο μέσα σε ένα μαύρο μικρό κουτί και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις βρισκόταν τουλάχιστον μια εβδομάδα στην αυλή και ίσως να απεβίωσε λίγες ώρες πριν να ανοίξει το κουτί μέλος της οικογενείας.

«Το κουτί το άνοιξε η πεθερά μου χθες, νόμιζε αρχικά πως ήταν κάποιο πλοκάμι από καλαμάρι, αλλά όταν κατάλαβε πως τελικά ήταν φίδι, τρομάξαμε γιατί δεν ξέραμε αν ακόμα είναι ζωντανό ή νεκρό» δηλώνει στο makthes.gr η Αλεξάνδρα Μάρκου. Τα μέλη της οικογένειας είχαν παρατηρήσει το μαύρο κουτί εδώ και περίπου μια εβδομάδα, αλλά πίστευαν πως είναι συσκευασία από delivery. «Συνήθως στο θάμνο αυτό μαζεύονται και άλλα πράγματα όταν φυσάει, αλλά επειδή γέννησα πρόσφατα, δεν μπορούσα να καθαρίσω την αυλή αυτό το διάστημα» εξηγεί η κ. Μάρκου. 

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα στην αυλή του σπιτιού τους (photos), φωτογραφία-1
Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα στην αυλή του σπιτιού τους (photos), φωτογραφία-2

Όταν τελικά αντιλήφθηκαν τι ήταν μέσα στο κουτί, η Αλεξάνδρα Μάρκου κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική, που την παρέπεμψε  στον ερπετολόγο που συνεργάζονται. Μετά από τηλεφωνήματα στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και στην Κτηνιατρική του ΑΠΘ, τελικά της είπαν ότι πρέπει να απευθυνθεί με το «Κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων - Δράση για την άγρια ζωή».Σύμφωνα με την εκτίμηση του ερπετολόγου και των ανθρώπων από την φιλοζωική, η νεκρική ακαμψία στην οποία βρισκόταν το ζώο όταν ανοίχτηκε το κουτί, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πέθανε πολύ πρόσφατα και ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ήταν ζωντανό μέσα στο πλαστικό δοχείο, πεταμένο μέσα στην αυλή, υποφέροντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Επίσης βρέθηκε δέρμα από έκδυση του ζώου εντός του κουτιού, μία ακόμα ένδειξη ότι το ζώο βρισκόταν εκεί μέσα αρκετό καιρό. Το κουτί που βρέθηκε είχε τρύπες στο καπάκι και σύμφωνα με τους ειδικούς τέτοιες συσκευασίες δίνονται από petshops. 

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα στην αυλή του σπιτιού τους (photos), φωτογραφία-3

«Εγκληματικό αν ήξερε ο δράστης πού το αφήνει»

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν βασιλικό πύθωνα στην αυλή του σπιτιού τους (photos), φωτογραφία-4

Η κ. Μάρκου μιλώντας στο makthes.gr αποκλείει το σενάριο ο αέρας να παρέσυρε το κουτί με το φίδι στο πίσω μέρος της αυλής της. Επίσης αδιανόητο της φαίνεται κάποιος να πέταξε το κουτί μέσα από ψηλά, καθώς το πλαστικό θα έσπαγε. «Το πιθανότερο σενάριο είναι κάποιος να μπήκε μέσα και να το άφησε» σημειώνει, τονίζοντας το φόβο στη σκέψη τι θα γινόταν αν άνοιγε το κουτί ο πρώτος γιος της, που είναι 2,5 ετών. «Είναι εγκληματικό αν ήξερε ο δράστης πού το αφήνει το κουτί. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Από ό,τι ενημερώθηκα, το φίδι αυτό το πουλάνε στα petshops και είναι πολύ ακριβό. Δεν ξέρω για ποιο λόγο κάποιος να το αφήσει σ' εμάς» δηλώνει.

Το ζώο θα ελεγχθεί για το αν φέρει τσιπάκι μήπως και μπορέσουν να ανακτηθούν τα στοιχεία του κατόχου. Σε περίπτωση που υπάρχουν πληροφορίες για τον κάτοχο του φιδιού, η οικογένεια θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια