Μια μαγική στιγμή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

Μια μαγική στιγμή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

Εικόνες : Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Αυτή την ώρα, στο φουαγιέ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, συμβαίνει κάτι μαγικό, βάλσαμο για τις ψυχές. 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), στο πλαίσιο των κοινωνικών της δράσεων, απαλύνει μέσα από τη συμφωνική μουσική τον ανθρώπινο πόνο.

Ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι απολαμβάνουν συμφωνική μουσική σε έναν διαφορετικό χώρο, να πάρουν δύναμη από αυτήν, να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να περάσουν στιγμές χαλάρωσης.

Αυτός ήταν εξάλλου και ο στόχος της επίσκεψης της Ορχήστρας: να προσφέρει τη δυνατότητα, ειδικά στους ασθενείς του Νοσοκομείου οι οποίοι μάχονται αλλά και σε εκείνους που βρίσκονται δίπλα τους, να νιώσουν ηρεμία μέσα από τις νότες και να γαληνέψει η ψυχή τους χάρη στην ευεργετική επίδραση της μουσικής.

Υπό τη διεύθυνση του Δήμου Φωτιάδη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής όπως οι Φραντς φον Σουπέ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Τζοακίνο Ροσσίνι.

Το πολυπληθές σχήμα, αποτελούμενο από 45 μουσικούς, επισκέφτηκε με μεγάλη χαρά το Νοσοκομείο, συνοδευόμενο από την Διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Ζωή Τσόκανου, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της Κ.Ο.Θ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλειος Παπάς ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη στο Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία και η μουσική τους επιδρούν πολύ θετικά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια