«Ξέρεις πως νιώθω;» Η ΚΕΔΗΘ παρακινεί τους μαθητές να γράψουν για τα προβλήματά τους

«Ξέρεις πως νιώθω;» Η ΚΕΔΗΘ παρακινεί τους μαθητές να γράψουν για τα προβλήματά τους

Σε εξέλιξη η δράση

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – ΚΕΔΗΘ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, δίνει το λόγο στους μαθητές της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης που, άμεσα ή έμμεσα, έχουν βιώσει απειλή ή και βία εντός του σχολικού περιβάλλοντος και τους παρακινεί να γράψουν μια επιστολή.

Το γράμμα που θα συντάξει ο κάθε μαθητής θα έχει την πρωτοτυπία να μην αναφέρεται θεωρητικά στο φαινόμενο αλλά να απευθύνεται στον άνθρωπο ή την ομάδα εκείνη που τον έκανε να νιώσει δυσαρέσκεια, φόβο, μειονεξία ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα.

Η επιστολή που ο κάθε μαθητής θα αποφασίσει να συγγράψει, στόχο έχει να αναδείξει τα συναισθήματα του συμμετέχοντος, είτε αυτό αφορά στην επεξήγηση από πλευράς θύτη των κινήτρων του, είτε στην παρουσίαση των δικών του αντιδράσεων.

Το «γιατί» μαζί κι άλλα ίσως αναπάντητα ερωτήματα, ο θυμός, η αίσθηση αδικίας, καταπίεσης, μη-αποδοχής που θα αναδυθούν από τις διαφορετικές επιστολές των μαθητών θα συγκεντρωθούν ως πρώτη ύλη σε ηθοποιούς της πόλης οι οποίοι θα επεξεργαστούν τις επιστολές και θα τις διασκευάσουν σε ένα θεατρικό κείμενο.

Τελικός σκοπός, η δραματοποίηση των βιωμάτων των μαθητών και η φιλοξενία των αρχικών τους συναισθηματικών αντιδράσεων σε μια παράσταση που θα καταδεικνύει το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού και θα παρουσιαστεί ενώπιον του κοινού της Θεσσαλονίκης το Μάρτιο 2019 σε ημερομηνία κοντινή με αυτή της σχετικής παγκόσμιας ημέρας (6 Μαρτίου).

Προσκαλούμε ό9λους τους μαθητές να συμμετάσχουν και να επικοινωνήσουν μέσα από τις σκέψεις τους όσα δεν μπορούν να εκφράσουν μέσα από την ομιλία τους.

Οι επιστολές πρέπει να αποσταλούν στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – ΚΕΔΗΘ το αργότερο μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2019:

  • με fax στο νούμερο: 2313 31 7921
  • με mail, αφού σκαναριστούν, στη διεύθυνση: [email protected]
  • ταχυδρομικά στη διεύθυνση: 
    Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – ΚΕΔΗΘ, 
    Δημαρχιακό Μέγαρο, 
    Βασ. Γεωργίου Α΄1, 546 36, Θεσσαλονίκη.

Πηγή: life-events.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια