ΕΛΤΑ: «Λουκέτο» σε 220 καταστήματα – Απολύονται 2.300 εργαζόμενοι

ΕΛΤΑ: «Λουκέτο» σε 220 καταστήματα – Απολύονται 2.300 εργαζόμενοι

Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών

Λουκέτο έρχεται σε περισσότερα από 220 καταστήματα ΕΛΤΑ και απολύσεις για 2.300 εργαζόμενους, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, η οποία προχωρά αύριο Τετάρτη (23/1) σε πανελλαδική απεργία.

Οι σαρωτικές αλλαγές έρχονται μετά το σχέδιο αναδιάρθρωσης που φέρει τις υποδείξεις του Υπερταμείου και καλείται να το εφαρμόσει η νέα διοίκηση, με βασικό ζητούμενο να κλείσει η «μαύρη τρύπα» των 80 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Μάλιστα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» τα ΕΛΤΑ διεκδικούν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο για τις υπηρεσίες του την προηγούμενη πενταετία.

Το σχέδιο της προβλέπει μείωση των λειτουργικών εξόδων με κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα απόλυση εργαζομένων.

Διαβάστε την ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών

«Όχι» στη διάλυση των ΕΛΤΑ

Απολύουν 2.300 και πλέον εργαζόμενους και κλείνουν 220 και πλέον καταστήματα

Υποβαθμίζουν την ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΣΤ την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Την πλήρη αντίθεσή τους στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού, πραγματοποιώντας 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, εκφράζουν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο «βιωσιμότητας» (;) του Οργανισμού».

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια