«Με τη ματια των ερευνητων» από το ΑΠΘ και το HARVARD

«Με τη ματια των ερευνητων» από το ΑΠΘ και το  HARVARD

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος των δύο Ιδρυμάτων «CHS Fellowships in collaboration with AUTH’s Department of Classics».

«Με τη ματιά των ερευνητών» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00, στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος των δύο Ιδρυμάτων «CHS Fellowships in collaboration with AUTH’s Department of Classics», με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα σε νέους ερευνητές να συνεργαστούν με το ΑΠΘ και το ΚΕΣ του Harvard, ως Ερευνητικοί Υπότροφοι («Fellows»), στον τομέα των Κλασικών Σπουδών. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, θα παρουσιαστούν οι ερευνητικές εργασίες που υλοποιήθηκαν το 2018, από τους ερευνητές Αποστολία Αλεπίδου, Δήμητρα Καραμήτσου και Άγγελο Μπούφαλη (Υποψήφιοι Διδάκτορες του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ). 

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

10:00-10:10

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή Αιμίλιο Μαυρουδή

Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του ΚΕΣ Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard και Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Χρήστο Τσαγγάλη

10:10-10:30

Αποστολία Αλεπίδου, «γλαυκὴ δέ σε τίκτε θάλασσα / πέτραι τ᾽ ἠλίβατοι»: Ανατολικές απηχήσεις στην Ιλιάδα 

10:40-11:00

Άγγελος Μπούφαλης, «Τοπικά αλφάβητα στην Αρχαϊκή Μακεδονία»

11:10-11:30

Δήμητρα Καραμήτσου, «Ψυχολογική ερμηνεία των ονείρων στην Ελληνιστική ποίηση»

11:40-12:00

Ο εκπρόσωπος του ΚΕΣ Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard και Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Χρήστος Τσαγγάλης,  θα παρουσιάσει τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Fellowships», καθώς και τη συνεργασία μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard.

Πηγή: https://www.voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια