Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

Από τα μεσάνυχτα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη και κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεκίνησαν το ταξίδι τους με κατεύθυνση την Αθήνα.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν, το μεσημέρι της Κυριακής, το Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής εκτιμούν ότι θα είναι μεγαλύτερη η συγκέντρωση από το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου στην Αθήνα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης.

Από τα μεσάνυχτα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη και κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεκίνησαν το ταξίδι με κατεύθυνση την Αθήνα.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κόσμου στη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτική των προσδοκιών η εκτίμηση του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Πατσίκα ότι αναμένονται στην Αθήνα πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. «Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

Το «παρών» αναμένεται να δώσει αλλά και να πραγματοποιήσει ομιλία ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρο της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου.

Στο βήμα αναμένεται να βρεθούν επίσης εκπρόσωπος του Αγίου Όρους και η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου.

Τα πούλμαν που αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το μετρό Κατεχάκη.

Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα μετρό ΦΙΞ  και ΣΕΦ.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια