Η Θεσσαλονικιά Αρετή Ζούλα είναι το πρώτο βιολί της Νέας Υόρκης

Η Θεσσαλονικιά Αρετή Ζούλα είναι το πρώτο βιολί της Νέας Υόρκης

Η Αρετή Ζούλα, είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι από την Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να παίζει βιολί όταν ήταν 7 ετών, έχοντας ως δάσκαλο τον πατέρα της, Λευτέρη Ζούλα.

Με πολλές διακρίσεις σε διάφορους σημαντικούς μουσικούς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε ορχήστρες όπως την Ορχήστρα του Νις στην Γιουγκοσλαβία – σε ηλικία μόλις 11 ετών-, αλλά και στην Ορχήστρα Westchester της Νέας Υόρκης, οι κριτικοί την επαινούν για την ευαισθησία της και το ταλέντο της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Me at 10 yrs old giving an interview on Greek TV! #tbt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Areta Zhulla (@aretazhulla) στις

Με αφορμή την εμφάνισή της με το θρυλικό Κουαρτέτο Εγχόρδων Juilliard, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ήρθε η ώρα να την γνωρίσουμε καλύτερα. Μάλιστα, η Αρετή είναι το πρώτο βιολί του κουαρτέτου από το 2018.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

...and so it begins! Follow us at @juilliardstringquartet!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Areta Zhulla (@aretazhulla) στις

Το 2000, κέρδισε μία υποτροφία από το ίδρυμα «Tasos Prasopoulos», η οποία την οδήγησε στον Καναδά. Εκεί, παρακολούθησε μαθήματα με τον παγκοσμίου φήμης βιολονίστα και Διευθυντή Ορχήστρας, Pinchas Zukerman.

Μετά από διάφορες συναυλίες στο National Art Center της Οτάβα, κέρδισε μία υποτροφία από το Perlman Music Program, η οποία της έδωσε την μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει Juilliard Pre-College School, με καθηγητή τον επίσης παγκοσμίως γνωστό βιολονίστα και υπεύθυνο του τμήματος εγχόρδων του Juilliard School, Itzhak Perlman, με τον οποίο συνεχίζει μαθήματα μέχρι και σήμερα.

Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις οι οποίες είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, σε πολλά ελληνικά ιδρύματα της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, το 2003, έδωσε σόλο ρεσιτάλ στη βραδιά που οργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία για την Προεδρία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσία Πρεσβειών πολλών κρατών, προσκεκλημένη από τον ίδιο τον Έλληνα Πρέσβη στον Καναδά.

Με πολλές εμφανίσεις στο Lincoln Center, το Carnegie Hall, την Washington DC και την Κίνα, καθώς και σε τοπικά κανάλια της Νέας Υόρκης, εμφανίστηκε τον Οκτώβρη του 2003 σόλο με την Kenosha Chicago Symphony Orchestra.

Από το Μάρτιο του 2004, παράλληλα με τις σπουδές της στο Juilliard College με τον Itzhak Perlman και με υποτροφία από το Ίδρυμα “The George and Marie Vergotis”, συνεχίζει τη δραστηριότητά της με διάφορες συναυλίες στη Νέα Υόρκη, το Ντάλας και αλλού. Έχει παρακολουθήσει master class με διάσημους βιολονίστες, ανάμεσα στους οποίους οι Valery Oistrakh, Donald Weilerstein, Ruggiero Ricci, Pinchas Zukerman και Kathryn Cho. Το 2005 πραγματοποίησε ρεσιτάλ στο Λούβρο της Γαλλίας, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από το γαλλικό τύπο. Τον Οκτώβριο του 2007 έπαιξε με τον Itzhak Perlman στο Metropolitan Museum στη Νέα Υόρκη.

Αποφοίτησε από το Juillliard School με Bachelor of Music Degree το 2008 και με την υποτροφία “Αλεξάνδρα Τριάντη”.

Συνεχίζει τις σπουδές τις από το 2008 στο The Juilliard School’s Master of Music Degree με το διάσημο καθηγητή και σολίστα Itzhak Perlman. 

πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια