Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το "Φεγγάρι στην Ακτή" (Βίντεο-Φωτ.)

Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το "Φεγγάρι στην Ακτή" (Βίντεο-Φωτ.)

Πλήθος κόσμου αλλά και επίσημοι μεταξύ των οποίων και η υφυπουργός εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου έχουν συγκεντρωθεί  στο σημείο απέναντί από το Μακεδονία Παλλάς για την τελετή φωταγώγησης του πολύπαθου γλυπτού του  Παύλου Βασιλειάδη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος δήλωσε ότι "το φεγγαράκι μπήκε πάλι στη θέση του κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην έχουμε παρατράγουδα".

Το "Φεγγάρι στην Ακτή" έπεσε θύμα βανδάλων αλλά «επέστρεψε» στην παραλία της Θεσσαλονίκης μετά από τρία ολόκληρα χρόνια.  


Το γλυπτό τοποθετήθηκε με τη βοήθεια βατραχανθρώπων, σε βάση που στηρίζεται από μπετόν τεσσάρων τόνων σε νέα θέση μέσα στα νερά του Θερμαϊκού, ανάμεσα στην παλιά θέση και στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ενώ η ανύψωσή του θα γίνει με αερόστατο.

Κ. Νοτοπούλου: Υπόθεση όλων μας να προστατέψουμε τη νέα παραλία

«Πιο όμορφο, πιο επιβλητικό, πιο μαγευτικό να συντροφεύει τις μέρες και τις νύχτες μας. Η φωταγώγησή του σήμερα νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία μετά και από τα τελευταία περιστατικά βανδαλισμού της νέας παραλίας» δήλωσε η υφυπουργός εσωτερικών και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

« Εδώ είναι ευθύνη, υπόθεση όλων των Θεσσαλονικέων να προστατέψουμε τη νέα παραλία που περνάμε τη ζωή μας ολόκληρη που θα έλεγε κάποιος. Φυσικά θα εργαστούμε όλες οι αρχές προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το φυσικό περιβάλλον στην παραλία της πόλης. Είναι όμως ευθύνη κυρίως των νέων ανθρώπων στην περιοχή που περπατάμε να τη φροντίζουμε κάθε μέρα» κατέληξε.

Στ. Ανδρεάδης: Πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο γνωστός επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης ο οποίος ανέλαβε το κόστος του εγχειρήματος καθώς και το κόστος συντήρησης δύο πάρκων της νέας νέας παραλίας.

«Εύχομαι αυτό το Φεγγαράκι να λάμπει για πολλά χρόνια και να μας χαρίζει αυτή την ήρεμη ποιότητα την αισθητική του, καθώς θα καθρεφτίζει στη θάλασσα. Πιστεύω πολύ στην ευθύνη που έχει καθένας από εμάς μεγάλος η μικρός στην, σε αυτή την κοινωνία που ζούμε» δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης και πρόσθεσε: «Οι κοινωνίες προχωράνε και μέσα από τις πρωτοβουλίες των διοικήσεών τους αλλά και μέσα από όλους εμάς και πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια