Θεσσαλονίκη: Πάνω από 1.500 κωδωνοφόροι θα ξεσηκώσουν το κέντρο!

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 1.500 κωδωνοφόροι θα ξεσηκώσουν το κέντρο!

Έρχεται το 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας με παρέλαση από το Λευκό Πύργο ως το λιμάνι

Τα... κουδούνια είναι έτοιμα και φέτος να ξεσηκώσουν, με τον εκκωφαντικό ήχο που παράγουν, την πόλη της Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 1.500 κωδωνοφόροι θα πάρουν μέρος στην πομπή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο και κατάληξη την πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

Στη ξεχωριστή αυτή παρέλαση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συμμετέχουν περισσότερες από 30 ομάδες κωδωνοφόρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη και η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει μέσα από χορό και μουσική το έθιμο της σε μικρούς και μεγάλους, κατά μήκος της παραλιακής οδού. Στόχος να παρασύρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σ' ένα ξέφρενο γλέντι.

Με την πομπή θα πέσει η αυλαία του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας, που θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου. Οι δράσεις όλου του φεστιβάλ τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώνονται με τη συνεργασία και την υποστήριξη σημαντικών πολιτιστικών φορέων, όπως το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κ.α.

Ο βασικός κορμός των δράσεων της φετινής διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια