Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ

Σε νέα συγκέντρωση θα προσωρήσουν πολίτες στη Θεσσαλονίκη  έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι και διοργανώνεται από  την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, γνωστοποιεί τη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Πρωτοβουλία για τις Αστικές Συγκοινωνίες, στην ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων πως, ''η πολιτική του ΟΑΣΘ και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως συγκοινωνιακού μοντέλου είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλίει το κόστος λειτουργίας στο λαό, μας έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν''.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καλούμε ξανά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φοιτητή, συνταξιούχο, επιβάτη της πόλης, καθώς επίσης και συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, να υπερασπιστούμε το θεμελιώδες δικαίωμα όλων μας στην ανθρώπινη αστική μετακίνηση.


· Η πολιτική του ΟΑΣΘ και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως συγκοινωνιακού μοντέλου είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλίει το κόστος λειτουργίας στο λαό, μας έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.


· Είναι, άλλωστε, κομμάτι της συνολικότερης ασκούμενης πολιτικής να στερούν από τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον νέο στοιχειώδη δικαιώματα (περίθαλψη, ασφάλιση, εργασία) και να μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.
Πόσο πίσω πια;


· Η ασφαλής ανθρώπινη αστική συγκοινωνία είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
· Δεν τη διαπραγματευόμαστε!
• Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
• Ασφαλής μετακίνηση! - Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
• Φθηνές συγκοινωνίες - Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!
• Δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους, και εργαζομένους στον χώρο δουλειάς


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΓΕΝΑΡΗ 2019, ΣΤΙΣ 12.00

Πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια