Ένα νόστιμο φαγητό για να συνδυάσεις με τη μπύρα σου

Ένα νόστιμο φαγητό για να συνδυάσεις με τη μπύρα σου

Ζητήσαμε από μία δημοσιογράφο μας να φτιάξει ένα φαγητό για το οποίο νιώθει περήφανη κι εκείνη μας έδειξε πώς ο καθένας μας μπορεί να μεγαλουργήσει με λίγη βοήθεια.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι τι έλεγε ο μέγας σεφ στην ταινία Ρατατούης. Έλεγε ότι όλοι μπορούν να μαγειρέψουν. Και αν το καλοσκεφτείς, είχε απόλυτο δίκιο. Άλλος καλύτερα, άλλος χειρότερα αλλά όλοι μπορούν να φτιάξουν ένα πιάτο φαγητό με λίγη υπομονή και ενίοτε με λίγη βοήθεια.

Η Ναταλία, η amateur σεφ μας για το σημερινό κείμενο, συνήθως δεν χρειάζεται βοήθεια για να μεγαλουργήσει. Αλλά όλοι γινόμαστε καλύτεροι με τη βοήθεια των ειδικών. Γι' αυτό και στραφήκαμε στους The Eaters. Οι οποίοι μάθαμε ότι σε συνεργασία με την ΑΛΦΑ Weiss βοηθούν τον κόσμο να εντυπωσιάσει και να εκπλήξει τους δικούς του ανθρώπους με αφορμή το φαγητό. Με έμπνευση λοιπόν την ΑΛΦΑ Weiss, η ομάδα μεταμορφώνει τα απλά πιάτα που μπορεί να φτιάξει κάποιος που δεν είναι ειδικός στη μαγειρική, σε μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Η ΑΛΦΑ Weiss είναι η μπύρα που απογειώνει το καλό φαγητό. Και ως μέσο έμπνευσης είναι εδώ για να σου αποδείξει πως το λίγο πιο ψαγμένο φαγητό δεν είναι δύσκολο. Δεν είναι μόνο για τους λίγους. Και όταν συνδυάζεται με ΑΛΦΑ Weiss τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Πάμε όμως να δούμε ποια είναι η συνταγή που ετοίμασε η Ναταλία για να μας ψήσει όλους να στείλουμε τις δικές μας προτάσεις για συνταγές στο project "Κάν' το Αλλιώς".

Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα

Ένα νόστιμο φαγητό για να συνδυάσεις με τη μπύρα σου, φωτογραφία-1

600 gr φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

200 gr φέτα κομμένη σε κύβους

300 gr λιαστή ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι

πιπερι

1 κούπα νερό

φρέσκο θυμάρι

Ένα νόστιμο φαγητό για να συνδυάσεις με τη μπύρα σου, φωτογραφία-2

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο μαζί με τις σκελίδες σκόρδου που έχουμε κόψει στη μέση, περίπου για 10 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν. Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες που έχουμε κόψει σε κομματάκια και ανακατεύουμε μαζί με τη λιγη ζάχαρη. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τη φέτα σε κύβους και συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα, ίσα ίσα για να είναι κρεμώδες. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και σερβίρουμε.

Μπορούμε να το απολαύσουμε με ψωμί!

Πηγή: news247.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια