Μητσοτάκης: Άθλιο θέατρο Τσίπρα-Καμμένου και κυβέρνηση κουρελού!

Μητσοτάκης: Άθλιο θέατρο Τσίπρα-Καμμένου και κυβέρνηση κουρελού! , φωτογραφία-1

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για άθλιο θέατρο και για θλιβερή συναλλαγή. «Για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή και ζημιώνει πολλαπλώς τη χώρα» σημείωσε αρχικά.

«Η φαρσοκωμωδία των ελιγμών και της συναλλαγής απαιτεί και κομπάρσους. Μιλάω για περιφερόμενους βουλευτές οι οποίοι αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή, αλλιώς έδρασαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού αφού κουρέλιασε τη χώρα και τα εθνικά θέματα» συμπλήρωσε.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ δεν χώρισαν, απλά συγχωνεύθηκαν»

«Οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ δεν χώρισαν, απλά συγχωνεύθηκαν» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιλογή του ναυάρχου Ευ. Αποστολάκη για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Ποτέ, καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν έκανε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου του 1967» σημείωσε προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 

«Όσους απελπισμένους και να μαζέψετε , τους ψηφοφόρους δεν θα τους μαζέψετε. Θα το πληρώσετε . Οι πολίτες έχουν ένα ακόμη λόγο να σας τιμωρήσουν» ανέφερε κάνοντας λόγο για ένα ακόμη κεφάλαιο «πολιτικής παρακμής, ηθικού εξευτελισμού και κοινοβουλευτικής κατάντιας». 

«Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός συστήματος που καταρρέει, βυθίζεται. Οι μάσκες έπεσαν» συμπλήρωσε μιλώντας για συναλλαγή ώστε να βρεθούν δύο ψηφοφορίες. «Από μια κυβέρνηση ανοχής σε μια κυβέρνηση συνενοχής» πρόσθεσε. 

«Παραχωρήσατε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως η κυβέρνηση παραχώρησε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. «Παραχωρήσατε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής κ. Τσίπρα; Και ο κ. Καμμένος μονόγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε τη δική μας πρόταση μομφής τον Ιούνιο. Είστε υπόλογοι Τσίπρας και Καμμένος όχι μόνο στους Μακεδόνες αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

Συνεχίζοντας την κριτική, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον επικείμενο ανασχηματισμό κάνοντας λόγο για κυβέρνηση φτιαγμένη από ξεχασμένους γυρολόγους της πολιτικής ζωής. «Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Απίστευτο παζάρι»

«Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης. «Το σύνθημα αξίζουμε καλύτερα, εκφράζει την ανάγκη που έχει σήμερα η χώρα να βγει από την πολιτική παρακμή. Ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα» ανέφερε.

Μίλησε επίσης για «μικρότητα και τυχοδιωκτισμό δύο κομμάτων που ταλαιπωρούν τη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια».

Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει ΝΑΙ και στη συμφωνία των Πρεσπών

«Όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει «ναι» και στη Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση. Και παράλληλα στηρίζει μια κυβέρνηση-κουρελού χωρίς λαϊκή εντολή και με επιζήμια ατζέντα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επεσήμανε πως μεσολάβησε συναλλαγή τόσο ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο όσο και τους πρόθυμους βουλευτές που κάνουν τους γυρολόγους στη Βουλή.
«Όπως ο βουλευτής που υπερψήφισε την πρόταση μομφής και τώρα προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τι άλλαξε κ. Δανέλλη; Μέσα σε έξι μήνες; Τώρα ξαφνικά σας ερωτεύτηκε κ. Τσίπρα; Που είναι η κ. Παπακώστα;» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα. «Κατηφορικός και αδιέξοδος ο δρόμος που επιλέξατε κ. Τσίπρα. Οι πολίτες δεν εξαγοράζονται και η αριθμητική είναι αμείλικτη. Πρέπει κ. Τσίπρα να ηττηθείτε. Ως πολιτικό πρόσωπο. Εκλογές εδώ και τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

πηγή: thessnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια