Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το πρόβλημα καύσης πλαστικών στην περιοχή της Περαίας

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το πρόβλημα καύσης πλαστικών στην περιοχή της Περαίας
Τι δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

"Το πρόβλημα συνεχίζεται και η κατάσταση χειροτερεύει" δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου για την καύση πλαστικών στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης. Απαντώντας σε επερώτηση της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας" για το θέμα τόνισε: "όσον αφορά την καύση των πλαστικών θεωρούμε ότι η πιο αποτελεσματική παρέμβαση είναι η επ' αυτοφόρω ενέργεια των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού σε συνεργασία με την αστυνομία".

Η κ. Πατουλίδου, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας, λέγοντας ότι διενεργήθηκαν διάφορες αυτοψίες και διαπιστώθηκε επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και ρύπανση στον περιβάλλοντα χώρο. "Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία αυτή για τη διευκόλυνση των Δήμων γιατί αυτοί πρέπει να παρέμβουν για τον καθαρισμό της περιοχής" είπε η κ. Πατουλίδου και τόνισε ότι υπάρχει σωρεία απορριμμάτων στην περιοχή. Επίσης, ανέφερε, ότι απεστάλη έγγραφο από την Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας, στο τμήμα Διαπολιτισμικής Φροντίδας, λόγω της αρμοδιότητάς του προκειμένου να αξιολογηθούν από την Γενική γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό.

Νωρίτερα, η περιφερειακή σύμβουλος της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας", Δέσποινα Χαραλαμπίδου, έκανε λόγο για συνεχιζόμενη, παράνομη καύση ελαστικών και καλωδίων στην περιοχή "Τα Νεόχτιστα" του Δήμου Θερμαϊκού, επισήμανε ότι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την ρύπανση που δημιουργείται, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής και του καταυλισμού που υπάρχει εκεί.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών κατοίκων Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης, Σοφία Βασιλειάδου, επισήμανε ότι η κατάσταση αυτή διαμορφώνεται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και έχουν κατατεθεί επανειλλημμένα καταγγελίες. "Έχουν διακινηθεί έγγραφα μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και όλες οι υπηρεσίες δηλώνουν ή αναρμόδιες ή ανίκανες να επέμβουν", πρόσθεσε και μίλησε για συνεχή επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς οι επιβλαβείς ουσίες μεταφέρονται στα προϊόντα των καλλιεργειών σε μεγάλη αρκετά απόσταση.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια