Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τους υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κεντρική Μακεδονία, που στηρίζει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους αγώνες των αυτοαπασχολουμένων, στον τομέα των επιστημών. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Από τους υποψήφιους δημάρχους 9 είναι γυναίκες. Επίσης πάνω από το 45% των υποψηφίων είναι κάτω από 50 χρονών.


Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας:

Αβραμόπουλος Σωτήρης

Είναι 37 χρονών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Έχει διατελέσει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) του προγράμματος «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» του ΕΑΠ.
Έχει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) στην προηγούμενη θητεία.
Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στο 10ο Συνέδριο το 2010. Στη συνέχεια, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.
Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ζαριανόπουλος Σωτήρης

Τραπεζοϋπάλληλος, Ευρωβουλευτής, 57 ετών. Φοίτησε στη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Μακεδονίας - Θράκης) από το 1981. Εκλέχθηκε στο ΔΣ του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς το 2000. Υπήρξε μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από το 2003 έως το 2014 γενικός γραμματέας του. Επίσης υπήρξε μέλος της Διοίκησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Από το 2008 ήταν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής  Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νοτάκης Γιάννης

Εκπαιδευτικός, 59 ετών, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Ενταγμένος στο εργατικό κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών ΤΕΦΑΑ. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς και στο δημόσιο. Εκλέχθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι εκλεγμένος τα τελευταία 20 χρόνια στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Δυτική Θεσσαλονίκη, Αμπελόκηποι, Μενεμένη κλπ…). Μέχρι το 2017 μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφια Δήμαρχος Βόλβης

Πολυζωΐδου Βάσω

Απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, εδώ και πολλά χρόνια, στον Σταυρό του δήμου Βόλβης. Έχει υπάρξει μέλος επαγγελματικών φορέων, συλλόγων και κινημάτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και στον Σταυρό. Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βόλβης. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Υποψήφια Δήμαρχος Δέλτα

Χατζηκυριάκου Λίνα

Δικηγόρος, 36 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ. Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Δέλτα. Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δέλτα το 2014. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφια Δήμαρχος Θερμαϊκού

Μώραλη Κωνσταντίνα

Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 53 ετών. Δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θερμαϊκού.

Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης

Καρκατζούνης Φάνης

Εκπαιδευτικός – φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Τριλόφου, 40 ετών.  Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Δημοτικός σύμβουλος Θέρμης. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς

Αντωνάκης Βικέντιος

Γεωπόνος  - ιδιωτικός  υπάλληλος, 52  ετών. Απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής της Σ.Δ. Τσεχοσλοβακίας. Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης. Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Κοκονάς Αθανάσιος

Ιδιωτικός υπάλληλος, 45 ετών. Απόφοιτος της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος   στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Λαγκαδά

Γεωργουδάκης Φίλιππος

Συνταξιούχος, 61 χρονών. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαγκαδά. Έχει διατελέσει  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΝΟ, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ, της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Παύλου Μελά

Παλάντζας Μάριος

Μηχανικός, 26 χρονών.  Είναι απόφοιτος του τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Υπήρξε  μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χωροταξίας. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Μαάιτα Οδυσσέας

Διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 40 ετών. Έχει διδάξει μαθήματα στο τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μηχανικής. Συμμετέχει ενεργά στο γονεϊκό κίνημα, είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 3ου νηπιαγωγείου Πανοράματος και του Συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Πανοράματος και της Ένωσης Γονέων Πυλαίας - Χορτιάτη. Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας - Χορτιάτη. Είναι μέλος του  Γραφείου  Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Βέλλης Χαράλαμπος (Μπάμπης)

Σπούδασε Χημικός στο Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακά (M.Sc.) στο UMIST – Αγγλίας, 67 ετών. Εργάστηκε στη δική του επιχείρηση χημικών προϊόντων και τώρα είναι συνταξιούχος. Ως μέλος της συντακτικής επιτροπής, αρθρογραφεί στο περιοδικό «Αιχμηρά». Συμμετέχει στο Φιλειρηνικό-Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας και είναι Γραμματέας της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκηδόνας

Μαρκίδης Παναγιώτης

Συνταξιούχος, απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Α.Π.Θ, 63 ετών. Από το 1982 έως το 1986 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση έως τη συνταξιοδότησή του το 2014. Το διάστημα 1994-98 ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κουφαλίων και το 2004-06 εκλεγμένος στο ΠΥΣΔΕ Γερμανίας, όπου βρισκόταν με απόσπαση. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Θέμελης Άγγελος

Εφοριακός, 67 ετών. ΄Ελαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ταμιακών Υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Πηγή: thessnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια