Δημοψήφισμα για το "Βόρεια Μακεδονία" ζήτησε ο Τζιτζικώστας

Δημοψήφισμα για το "Βόρεια Μακεδονία" ζήτησε ο Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επανέλαβε μιλώντας στην κοπή πίτας του ΕΕΘ πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά απαράδεκτη και επιζήμια

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «Βόρεια Μακεδονία», πριν έρθει στην ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η κυβέρνηση να ζητήσει τώρα την άποψη του ελληνικού λαού για αυτή την απαράδεκτη και επιζήμια εθνικά συμφωνία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επαγγελματικου Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε πως η συμφωνία για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τις ελληνικές επιχειρήσεις με όνομα παράγωγο του «Μακεδονία», καθώς μπορεί να εγείρει αξιώσεις από ανταγωνιστές στην ΠΓΔΜ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κ. Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Αρβανιτίδης, Αντώνης Γρέγος, Θεόδωρος Καραογλου, Σάββας Αναστασιαδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μάκης Κυριζίδης, Νίκος Ταχιάος, Καλυψώ Γούλα και Παναγιώτης Ψωμιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης, αντίστοιχα.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια