Θ. Καράογλου: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά φοβάμαι ότι οι 151 θα βρεθούν

Θ. Καράογλου: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά φοβάμαι ότι οι 151 θα βρεθούν

«Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει, θα καταψηφίσει μια συμφωνία που είναι σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδος, σε βάρος των συμφερόντων της Μακεδονίας», τόνισε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου, προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο κ. Καράογλου σημείωσε: «Οι 69 βουλευτές που είχε το κυβερνών κόμμα έγιναν όλως περιέργως 81. Ήταν μια κατά τ' άλλα δημοκρατική διαδικασία, η οποία απέδειξε ότι το γειτονικό κρατίδιο έχει πολλά ακόμη βήματα να κάνει για την πλήρη δημοκρατία».

Υπογράμμισε πως «πάγια αρχή και θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι θεωρεί τη συμφωνία αυτή εθνικά επιζήμια, γι' αυτό τον λόγο, αν όπως δείχνουν τα πράγματα έρθει τώρα νωρίς και πριν έχουμε πολιτικές εξελίξεις, πριν έχουμε εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει, θα καταψηφίσει μια συμφωνία που είναι σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδος, σε βάρος των συμφερόντων της Μακεδονίας».

«Δυστυχώς», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «βλέπω κοντά στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετούς άλλους πρόθυμους από διάφορα κόμματα, κομματίδια να προκύπτουν και ως "χρήσιμοι ηλίθιοι" στην ιστορία να δίνουν θετική ψήφο. Εμείς θα αγωνιστούμε για να μην περάσει η συμφωνία αυτή, αλλά φοβάμαι ότι οι 151 δυστυχώς θα βρεθούν».

Ερωτηθείς εάν θα αντέξει η κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου απάντησε: «Ο κ. Καμμένος μας έχει κουράσει με τα ψέματα και τις κωλοτούμπες που κάνει. Είπε χαρακτηριστικά χθες η Μαρία Σπυράκη ότι μπροστά στον κ. Καμμένο, τα ανδραγαθήματα στο παρελθόν της Νάντιας Κομανέτσι ήταν απλά μία στιγμή στην ιστορία. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Έχει επανειλημμένως "δεσμευτεί" ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του, φαίνεται όμως ότι εκτός από τον ίδιο και άλλους δύο βουλευτές, οι άλλοι τέσσερις τους αρέσει ο θώκος της εξουσίας, τους αρέσει να κρατούν τα κυβερνητικά έδρανα. Επομένως η εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Καμμένος αν αποχωρήσει θα είναι μόνος του μαζί με δύο βουλευτές ακόμη ενδεχόμενα, αλλά οι υπόλοιποι τέσσερις απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνουν γιατί έχουν βολευτεί και είναι δύσκολο να ξεκουνήσουν από τις καρέκλες τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια