Βελτιωμένος ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα. Υποχώρησε το δριμύ ψύχος

Βελτιωμένος ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα. Υποχώρησε το δριμύ ψύχος

Βελτιωμένος είναι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Το δριμύ ψύχος των προηγούμενων εικοσιτετραώρων υποχώρησε και οι θερμοκρασίες βρίσκονται σήμερα σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.


Στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την εμφάνισή του ήλιος και ο υδράργυρος «έδειξε» νωρίτερα 3 βαθμούς Κελσίου, τα προβλήματα από τον χιονιά έχουν αποκατασταθεί στο πολεοδομικό συγκρότημα, ωστόσο ο παγετός κατά τις πρωινές ώρες, σε συνδυασμό με τις συνθήκες χαμηλές νέφωσης, υποχρεώνουν τους οδηγούς να μετακινούνται σε κάποιους δρόμους με χαμηλές ταχύτητες.

Το πρωί σημειώθηκε καραμπόλα με επτά οχήματα στη γέφυρα του Κορδελιού (επί της οδού Μοναστηρίου) με δύο ελαφρά τραυματίες, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη για περίπου δύο ώρες. Χωρίς προβλήματα πάντως λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης


Στο μεταξύ, ούτε σήμερα χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης (με απόφαση της Περιφέρειας), ενώ κλειστό παραμένει το ΤΕΙ της πόλης. Αντίθετα, κανονικά λειτουργούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως επίσης τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά το κρύο παραμένει αισθητό.

Στη Βέροια ο υδράργυρος «έδειξε» το πρωί -3 βαθμούς Κελσίου, στις Σέρρες -2 και στα Γιαννιτσά -1. Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού είναι αρκετά τα σημεία, κυρίως ορεινά, στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η κίνηση διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Αυτό ισχύει και για τους οδηγούς που «ανηφορίζουν» προς τα χιονοδρομικά της Ημαθίας (Σέλι και 3-5 Πηγάδια) και Πέλλας (Καϊμάκτσαλαν).


Λευκό είναι το τοπίο στη Δυτική Μακεδονία, όπου το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας ("Υπατία") έφερε νέα χιόνια και τα συνεργεία αποχιονισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται επί ποδός. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν στους -5 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα, στους -3 στην Κοζάνη και στους -2 στη Φλώρινα. Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλους τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της Φλώρινας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών και σε αρκετά ορεινά σημεία των νομών Κοζάνης και Καστοριάς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια