Συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ: Η Γερμανία τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ για το 2020

Συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ: Η Γερμανία τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ για το 2020

Η καγκελάριος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόταση και επεσήμανε πως η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας.

Τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ για το 2020 θα είναι η Γερμανία όπως γνωστοποίησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά τις κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συμφωνήσαμε η Γερμανία να είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2020» ανέφερε κατά τις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για «την τιμή που μας κάνετε να είμαστε η τιμώμενη χώρα στη μεγάλη εμπορική έκθεση της Θεσσαλονίκης». «Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας» σημείωσε και επεσήμανε: « Ας μην ξεχνάμε τα 4.000.000 εκατομμύρια Γερμανών τουριστών μόνο φέτος στην Ελλάδα.

Έτσι, με τη Γερμανία προστίθεται ακόμα μια ισχυρή οικονομία στις τιμώμενες χώρες της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια, μετά τη Ρωσία το 2016, την Κίνα το 2017, τις ΗΠΑ το 2018 και την Ινδία το 2019.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια