Θεσσαλονίκη: Πυκνό χιόνι στο κέντρο – Πού κλείνουν σχολεία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πυκνό χιόνι στο κέντρο – Πού κλείνουν σχολεία (ΦΩΤΟ + VIDEO)
Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Πυκνή χιονόπτωση πλήττει τη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο και στην περιφέρεια,  επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που είχε από μέρες προβάλει το TyposThes.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ονόματι «Υπατία» φέρνει νέα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμους του κέντρου της πόλης, ειδικά στην Τσιμισκή και την Εγνατία, αλλά και στην Βασιλίσσης Όλγας σε όλο της το μήκος. Μποτιλιάρισμα θα πρέπει να αναμένουν οι οδηγοί σε όλη την περιοχή της Χαριλάου, αλλά και στην Βούλγαρη.

Χιονόστρωση υπάρχει σε πολλές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, τόσο στο κέντρο, όσο και σε Καλαμαριά, Τούμπα, Χαριλάου και άλλες.

Να σημειώσουμε πάντως πως τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν το μεσημέρι.

Πού κλείνουν σχολεία

Παράλληλα, η χιονόπτωση οδήγησε σε έκτακτη απόφαση από δήμους για κλείσιμο των σχολείων. Ήδη σε έκτακτη αναστολή λειτουργίας προχώρησαν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θέρμης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς και Νεάπολης - Συκεών.

Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων –αυτών που σήμερα αποφασίστηκε να είναι ανοιχτές- ανήκει στην κρίση του κάθε διευθυντή, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. "Από τις 8 παρά είχαμε σφοδρότατη χιονόπτωση, εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων που είχαμε αποφασίσει ότι θα είναι ανοιχτά. Είναι στην κρίση του κάθε διευθυντή σχολείου να ειδοποιήσει τους γονείς, όσοι γονείς μπορούν πιθανότατα θα τα παραλάβουν, αλλά κανένα σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει αν όλα τα παιδιά δεν βρίσκονται ασφαλή στα σπίτια τους" σχολίασε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος επισήμανε ότι "η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Πέμπτη στον δήμο μας θα ληφθεί το μεσημέρι".

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του TyposThes.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια