Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (9/1) – Σε ποιους δήμους

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (9/1) – Σε ποιους δήμους
Όλες οι ανακοινώσεις των Δήμων της Θεσσαλονίκης

Τα χιόνια των προηγούμενων ημερών και ο παγετός που πλήττει τη Θεσσαλονίκη οδηγεί σε κλειστά σχολεία και αύριο Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου. Οι δήμοι Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνος, Θερμαϊκού και Λαγκαδά έχουν ήδη ανακοινώσει κλειστά σχολεία για τις 9/1. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τρίτη δεν λειτούργησαν τα σχολεία σε 7 δήμους(Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Καλαμαριάς, Χαλκηδόνος, Βόλβης, Θερμαϊκού, Δέλτα), σε 4 είχαμε άνοιγμα μόνο σε κάποιες περιοχές(Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη, Θέρμης, Κορδελιού – Ευόσμου) και σε 3 λειτούργησαν όλα κανονικά (Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά). 

UPD: Κλειστά σχολεία στο δήμο Χαλκηδόνος. 

UPD: Ανοιχτά σχολεία στο δήμο Δέλτα. 

UPD: Κλειστά στο δήμο Θερμαϊκού. 

UPD: Κλειστά κάποια σχολεία στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη (δείτε αναλυτικά παρακάτω). 

UPD: Κλειστό μόνο ένα σχολείο στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. 

UPD: Κλειστά σχολεία σε 5 περιοχές στο δήμο Θέρμης. 

UPD: Κλειστά τα σχολεία μόνο στα Πεύκα στο δήμο Νεάπολης - Συκεών. 

Το κείμενο ανανεώνεται με όλες τις ανακοινώσεις των δήμων της Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.  

Δείτε τις ανακοινώσεις των δήμων. 

Δήμος Νεάπολης – Συκεών 

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του δήμου Νεάπολης – Συκεών, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, κι αφού εκτιμήθηκαν τα νέα δεδομένα, ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 όλα τ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου

Στις Δ.Ε. Νεάπολης, Συκεών και Αγ. Παύλου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη Δ.Ε. Πεύκων θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Θέρμης 

Κλειστά θα παραμείνουν,  αύριο Τετάρτη 9/1,  τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ. Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου.

Παρά το γεγονός ότι είναι καθαρά, προσβάσιμα,  ζεστά και πλήρως λειτουργικά για να δεχτούν μαθητές, τα παραπάνω σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, καθαρά, για λόγους πρόληψης, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις αύριο το πρωί θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. 

Κανονικά, βεβαίως, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης.

Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία  στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο, και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου 

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, κλειστό θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου λειτουργούν κανονικά από σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη 

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος πλην του Λυκείου Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε σήμερα βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και θα παραμείνει σε αναστολή για αύριο Τετάρτη 9/1 για την αποκατάσταση της βλάβης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Για τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας με νέες χιονοπτώσεις και το επόμενο 24ωρο,  κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη παραμένει με τις υπηρεσίες του σε 24ωρη επιφυλακή για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων προκειμένου τα τεχνικά συνεργεία να αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη διανεμηθεί αλάτι σε όλα τα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν ρίψεις.

Αναφορικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του κάθε σχολείου, που έχει και την ευθύνη.

Δήμος Θερμαϊκού 

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και μετά από εκτίμηση της κατάστασης των σχολικών μονάδων, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε ανταπόκριση των αυξημένων αιτημάτων των γονέων, αποφασίστηκε τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού να παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των παιδιών.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση.

Δήμος Ωραιοκάστρου 

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο μας και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Δήμος Λαγκαδά 

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον Δήμο μας και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δήμος Βόλβης 

Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Χαλκηδόνος 

Σύμφωνα με σημερινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. και κατόπιν του συνεχιζόμενου ολικού παγετού που πλήττει την περιοχή της Κεν. Μακεδονίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται πως το προσωπικό του Δήμου και οι Δ/νσεις των Σχολείων κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι σε λειτουργία τα δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων, ώστε τα κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχτούν το μαθητικό τους δυναμικό μόλις ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, ανακοινώνεται πως οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Ανοιχτά στο δήμο Δέλτα 

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 9/1/2019.

Το κείμενο ανανεώνεται με όλες τις ανακοινώσεις των δήμων της Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.  

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια