Παρατείνεται η λειτουργία των κλειστών θερμαινόμενων χώρων στη Θεσσαλονίκη

Παρατείνεται η λειτουργία των κλειστών θερμαινόμενων χώρων στη Θεσσαλονίκη

Θα είναι προσβάσιμοι έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των εκτάκτων καιρικών συνθηκών και του σχετικού πολιτικού σχεδιασμού, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας των κλειστών θερμαινόμενων χώρων.

Οι θερμαινόμενοι χώροι θα είναι προσβάσιμοι έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα είναι ανοιχτά το 4ο και το 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ στις οδούς Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10 Χαριλάου.

Τα παραρτήματα θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές του δήμου Θεσσαλονίκης, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθόλη τη διάρκεια του έτους: το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 την επόμενη μέρα το πρωί) και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ).

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, κρίθηκε απαραίτητη η παράταση λειτουργίας των θερμαινόμενων χώρων, ώστε «να προστατευτούν οι άστεγοι και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Επιδίωξη μας είναι να μη μείνει κανείς στο κρύο».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4388963/parateinetai-i-leitoyrgia-ton-kleiston-thermainomenon-choron-sti-thessaloniki

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια