Η Χιονισμένη Θεσσαλονίκη έγινε video game!

Η Χιονισμένη Θεσσαλονίκη έγινε video game!

Ένα προφητικό, θα έλεγε κανείς, παιχνίδι κατασκεύασε ένας Θεσσαλονικιός κατά τη διάρκεια των γιορτών, με το μοναδικό θέμα της “Χιονισμένης Θεσσαλονίκης”!

Ο Παντελής Κόνδυλας, ένας 26χρονος που ασχολείται με τo Game Development ως Προγραμματιστής/Game Designer, καθώς επίσης και με την Κινηματογράφηση ως Πιστοποιημένος Χειριστής ΣμηΕΑ (Drone), όντας αυτή την περίοδο στον στρατό, ήθελε να κάνει κάτι δημιουργικό κατά την άδειά του, με αποτέλεσμα να γεννηθεί το παιχνίδι.

Το εν λόγω “παιχνίδι”, η υλοποίηση του οποίου χρειάστηκε μόλις 5 ημέρες για να ολοκληρωθεί, στην ουσία αποτελεί ένα “Τεχνικό Demo” και η επιθυμία του είναι του χρόνου τέτοια εποχή να είναι σε κατάσταση να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το πρώτο δικό του παιχνίδι ο Παντελής Κόνδυλας το κατασκεύασε πριν από 7 χρόνια, ενώ το πρώτο VR παιχνίδι πίσω στο 2013, με πανεπιστημιακή ομάδα στο εξωτερικό. Όπως σημειώνει για την υλοποίηση του νέου αυτού παιχνιδιού, “Ένα video game σίγουρα δεν φτιάχνεται μέσα σε 5 ημέρες. Το συγκεκριμένο δανείστηκε τις τεχνολογίες ενός παιχνιδιού που είχα σε Development επί 7 μήνες -που είναι πάνω από 500 ώρες δουλειάς- πριν μπω στο στρατό. Τα 2/3 των Ελλήνων Game Developers χρησιμοποιούν το Unity 3d για το Design και τον Προγραμματισμό παιχνιδιών, ενώ οι υπόλοιποι το Unreal Engine. Το συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποίει την CryEngine, η οποία, ναι μεν πιο ‘στριφνή’ αν θέλετε ως τεχνολογία -δηλαδή πιο δύσκολα φτιάχνεις παιχνίδια με αυτό το πρόγραμμα-, αλλά για μένα πιο ρομαντική για την περίσταση, καθώς ήταν η τεχνολογία -στην πρώτη έκδοσή της- που χρησιμοποιούσε το παιχνίδι το οποίο με έκανε να θέλω να φτιάχνω παιχνίδια στην ζωή μου”.

Η πλοκή του video game με λίγα λόγια εξελίσσεται ως εξής: Η Θεσσαλονίκη δέχεται επίθεση από εξωγήινους, οι οποίοι δημιουργούν πολικές συνθήκες, φτιάχνοντας έτσι τις ιδανικές προϋποθέσεις δημιουργίας μιας ολόκληρης στρατιάς χιονανθρώπων που σκοπό έχουν να πλήξουν τον άνθρωπο. Ο κεντρικός χαρακτήρας παρουσιάζεται ως ο μαχητής που θα νικήσει το κακό. Η πραγματικότητα όμως ενδέχεται να είναι λιγότερο φανταστική.

Όπως αναφέρει αινιγματικά για κάποια στοιχεία του παιχνιδιού ο δημιουργός, “Η κάπα του ήρωα που βλέπουμε μπορεί να είναι επίτηδες παγωμένη, ενώ η μάσκα του ήρωα με τα κέρατα μπορεί να παραπέμπει σε τάρανδο, αλλά σίγουρα όχι τον Ρούντολφ…”. 

Γιατί το έφτιαξε; Όπως αναφέρει, “Για να διατηρήσω τις δεξιοτεχνίες μου, μιας και βρήκα λίγο χρόνο για δημιουργία στην άδεια των Χριστουγέννων, αλλά και για να συνδεθώ με την πόλη μου διαμέσου της τέχνης σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, πέραν από το να φυλάω τα σύνορα στον Έβρο ποταμό. Σίγουρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τρεις ημέρες μετά από τη στιγμή που ανέβηκε το βίντεο στο διαδίκτυο, όντως χιόνισε στη Θεσσαλονίκη!”.

Όπως σημειώνει ο δημιουργός του, το παιχνίδι έχει όνομα, το οποίο δεν θα αποκαλύψει μέχρι να αισθάνεται έτοιμος να το προωθήσει. Δεν έχει ανέβει κάπου online για να μπορεί κάποιος να το παίξει αυτή τη στιγμή, όμως μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του στο ακόλουθο βίντεο.

Ανακαλύψτε την “Χιονισμένη Θεσσαλονίκη” μέσα από τα μάτια ενός Θεσσαλονικιού Game Developer!
Δείτε το βίντεο:

Πηγή: https://parallaximag.gr/thessaloniki/chionismeni-thessaloniki-egine-video-game

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια