Θεσσαλονίκη: Οδηγίες προστασίας από τα χιόνια για το φυσικό αέριο

Θεσσαλονίκη: Οδηγίες προστασίας από τα χιόνια για το φυσικό αέριο
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να είστε σίγουροι πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα

Η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει τη Θεσσαλονίκη έχει φέρει και παγετό και οι πολίτες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κατοικία τους, για το φυσικό αέριο και το νερό (σ.σ. όπως είχε γίνει στην κακοκαιρία «Αριάδνη» του 2017).

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) εξέδωσε ανακοίνωση για τους καταναλωτές φυσικού αερίου. Όπως αναφέρει «Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι αρμόδια για την αδιάλειπτη λειτουργία του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου έως τους μετρητές των Καταναλωτών. Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι ασφαλές και συνεχούς παροχής και δεν σχετίζεται με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν τα συστήματα θέρμανσης.

Οι Καταναλωτές θα πρέπει να λάβουν ενδεικτικά τα παρακάτω μέτρα:

  • Να απευθύνονται και να συμβουλεύονται τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη – υδραυλικό τους για να ελέγξει την εγκατάσταση θέρμανσης
  • Να διασφαλίζουν την μόνωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων που τροφοδοτούν τα συστήματα θέρμανσης
  • Οι συσκευές θέρμανσης κατά τις συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών να βρίσκονται σε συνεχόμενη λειτουργία».

Οδηγίες και για το νερό από την ΕΥΑΘ

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΥΑΘ με οδηγίες προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης εν μέσω του παγετού που ήδη έχει χτυπήσει την πόλη και αναμένεται να ενταθεί με χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην πόλη.

Όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ στις οδηγίες της προς όλους τους πολίτες:

  • Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
  • Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
  • βεβαιωθείτε ότι τα υδρόμετρα που βρίσκονται σε φρεάτια - ντουλάπια και εκτεθειμένα, και αυτό κυρίως σε περιοχές πέριξ του αστικού ιστού π.χ Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι-Πανόραμα, είναι μονωμένα.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών, λέβητες) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν απο εξειδικευμένους τεχνίτες.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.
  • Δεν αφήνουμε ανοιχτές τις βρύσες για να μην παγώσουν γιατί έχουμε άσκοπη κατανάλωση νερού που θα στερηθούνε οι συμπολίτες μας
  • σε περίπτωση που παγώσουν τα υδρομετρα δεν τα ζεσταίνουμε με φλόγιστρα και άλλα θερμαντικά μέσα γιατί το πιθανότερο είναι να τα κάψουμε και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα, περιμένουμε να ξεπαγώσουν μόνα τους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βλάβες που αφορούν στην ΕΥΑΘ (η εταιρεία είναι υπεύθυνη για βλάβες μέχρι του σημείου σύνδεσης των κεντρικών αγωγών με τα ιδιωτικά δίκτυα των οικοδομών) δηλώνονται τηλεφωνικά στο 11124 και ηλεκτρονικά στο www.eyath.gr.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια