Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του "Μακεδονία"

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του "Μακεδονία"

Καθυστερήσεις σημειώνονται στα δρομολόγια του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης καθώς "Έχουμε μπει στην 20η ώρα πυκνής χιονόπτωσης" σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της γερμανικής κρατικής εταιρείας Fraport η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο

Σύμφωνα με τον Γιάννη Παπάζογλου, ο οποίος μίλησε στο makthes.gr, "Διατηρήθηκαν όλοι οι διάδρομοι ανοιχτοί" γεγονός το οποίο χαρακτήρισε επίτευγμα.

Χθες, Παρασκευή 4/1, 10 πτήσεις οι οποίες είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε. Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο. 

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από το Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών παρενέβη και έχει στείλει πτήση ελληνικής αεροπορικής εταιρείας για να παραλάβει τους επιβάτες της πτήσης. Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες είχαν τηλεφωνήσει από τις 6 σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, καταγγέλλοντας την εταιρεία και ζητώντας βοήθεια.Σήμερα το πρωί στις 08:00 έγινε η πρώτη άφιξη στο αεροδρόμιο Μακεδονίας από τη Φινλανδία και συγκεκριμένα το Κουταΐσι.

Αυτήν την ώρα, "Η νέφωση είναι λίγο καλύτερη, ανοιχτός ο διάδρομος" επισημαίνει ο κ. Παπάζογλου και συστήνει υπομονή στους ταξιδιώτες καθώς σημειώνονται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις. "Θα χρειαστεί περίπου μία ημέρα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση" προσθέτει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, το αεροδρόμιο διαθέτει και συστήματα αντιμετώπισης του παγετού ο οποίος σχηματίζεται μετά την χιονόπτωση.

Πηγή: https://www.makthes.gr/kathysteriseis-sta-dromologia-toy-makedonia-186553

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια