Θεσσαλονίκη: Πρόγνωση για χιόνια στο κέντρο - Σε ετοιμότητα οι αλατιέρες

Θεσσαλονίκη: Πρόγνωση για χιόνια στο κέντρο -  Σε ετοιμότητα οι αλατιέρες

Ο Δήμος, έχοντας σε ετοιμότητα έξι μεγάλες αλατιέρες, πέντε μικρές και ένα τρίκυκλο όχημα, πρόκειται να προβεί σε προληπτική ρίψη αλατιού.

Τον σχεδιασμό του για την επικείμενη κακοκαιρία που θα πλήξει και τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019, επίκειται χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος, έχοντας σε ετοιμότητα έξι μεγάλες αλατιέρες, πέντε μικρές και ένα τρίκυκλο όχημα, πρόκειται να προβεί σε προληπτική ρίψη αλατιού τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, προκειμένου να μην υπάρξει παρακώλυση των συγκοινωνιών λόγω της χιονόπτωσης.

Παράλληλα, επτά υδροφόρες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο χώρο του λιμανιού, από απόψε το βράδυ για να συνδράμουν κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο.

Για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων του στόλου του Δήμου έχει ζητηθεί ήδη και η συνδρομή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Μέτρα για την προστασία ευπαθών ομάδων λόγω χιονόπτωσης – παγετού

Κατά τις ημέρες του αυξημένου ψύχους οι δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, για τη διάθεση θερμαινόμενων χώρων  είναι οι:

- Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέα Γεωργίου 13)

- Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62)

- 4ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42)

- 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Στ. Νούκα 10, Χαριλάου)

Για περισσότερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι επιπτώσεις της επικείμενης κακοκαιρίας.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση οι δημότες μπορούν να ανατρέχουν στις «Οδηγίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» που βρίσκονται αναρτημένες τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.thessaloniki.gr καθώς και στη σελίδα Πολιτική Προστασία Δήμου Θεσσαλονίκης στο Facebook, αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες από το κεφάλαιο  «Χιονοπτώσεις».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/chionia-sto-kentro-tis-thessalonikis---o-schediasmos-tou-dimou

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια