Το «Τσεσμέ» βγαίνει δυτικά της Λέσβου δοκιμάζοντας τα νεύρα Αθήνας και Λευκωσίας

Το «Τσεσμέ» βγαίνει δυτικά της Λέσβου δοκιμάζοντας τα νεύρα Αθήνας και Λευκωσίας

Η Άγκυρα εξέδωσε παράνομη NAVTEX εξαγγέλλοντας έξοδο του ερευνητικού σκάφους σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία εξήγγειλε πως μέσα σε τρεις ημέρες το ερευνητικό σκάφος θα ξεκινήσει έρευνες από την Κύπρο μέχρι δυτικά της Λέσβου.

Η Τουρκία συνεχίζοντας τις προκλήσεις που δεν σταμάτησε ούτε μέσα στα Χριστούγεννα, προχωρά σε μια ακόμα προσπάθεια να «τεντώσει» τα νεύρα σε Αθήνα και Λευκωσία.

Όπως μετέδωσε το news.gr, με την παράνομη NAVTEX 1414/18 από τους σταθμούς Αττάλειας και Σμύρνης εξαγγέλλει έξοδο του ερευνητικού σκάφους «Τσεσμέ» σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Το «Τσεσμέ» βγαίνει δυτικά της Λέσβου δοκιμάζοντας τα νεύρα Αθήνας και Λευκωσίας, φωτογραφία-1 Το «Τσεσμέ» βγαίνει δυτικά της Λέσβου δοκιμάζοντας τα νεύρα Αθήνας και Λευκωσίας, φωτογραφία-2 Το «Τσεσμέ» βγαίνει δυτικά της Λέσβου δοκιμάζοντας τα νεύρα Αθήνας και Λευκωσίας, φωτογραφία-3

Σύμφωνα με την Τουρκική εξαγγελία το ερευνητικό σκάφος θα ξεκινήσει από σήμερα μια πορεία που ξεκινά από τα νοτιοανατολικά της Κύπρου και περνώντας δυτικά της Ρόδου ανηφορίζει βόρεια και καταλήγει δυτικά της Λέσβου στις 30 Δεκεμβρίου.

Απορίας άξιο είναι το τί θα προλάβει να κάνει μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες το κατασκευής του 1965 σκάφος καθώς ακόμα και πάσει δυνάμει να ταξιδεύει δεν περισσεύει πολύς χρόνος για να ποντίσει καλώδια και να κάνει κάποια έρευνα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στρατιωτικών πηγών που μίλησαν στο news.gr, προς το παρόν το «Τσεσμέ» φαίνεται να είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γεγονός είναι πως πολλές φορές η Άγκυρα απλά και μόνο στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου εκδίδει NAVTEX δεσμεύοντας παράνομα περιοχές και τελικά δεν στέλνει κανένα πλοίο ή απλά αρκείται στην παρουσία ενός σκάφους χωρίς να πραγματοποιεί κάποια άσκηση ή άλλη ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές παρακολουθούν το σκάφος.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4359161/to-tsesme-vgainei-dytika-tis-lesvoy-dokimazontas-ta-neyra-athinas-kai-leykosias

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια