Βρετανία: Αρκετά μετά το Brexit θα ανακοινωθούν βασικές λεπτομέρειες για την πολιτική μετανάστευσης

Βρετανία: Αρκετά μετά το Brexit θα ανακοινωθούν βασικές λεπτομέρειες για την πολιτική μετανάστευσης

Σημαντικές πληροφορίες για την πολιτική που θα εφαρμόσει η Μ. Βρετανία στο θέμα των μεταναστών, όπως μεταξύ άλλων το ετήσιο εισόδημα, θα γνωστοποιηθούν πολύ αργότερα από την ημερομηνία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, εξαιτίας διαφωνιών εντός της κυβέρνησης της Τ. Μέι.

Αύριο, αναμένεται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση το νομοσχέδιο που αφορά το τέλος της ελεύθερης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά οι βασικές αποφάσεις που αφορούν κάποιους από τους όρους εισδοχής μεταναστών (ετήσιο εισόδημα, χρονική ισχύς βίζας κ.ά.) δεν θα γίνουν γνωστές πριν το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) και οι εργοδότες, δεν θα μπορούν να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υπάλληλοί τους, ώστε να διασφαλίσουν μακροχρόνια βίζα, αλλά ούτε και το κατώτατο όριο του ετήσιου εισοδήματός που θα πρέπει να έχουν, το οποίο αναμένεται να οριστεί περίπου στις 30.000 λίρες.

Το σύστημα μετανάστευσης που θα ισχύει μετά το Brexit, θα μπει σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2021, αλλά μόλις λίγους μήνες πριν την ημερομηνία αυτή θα γίνουν γνωστά τα ακριβή νούμερα. Αντί αυτού, σχεδιάζεται ένα 12μηνο πρόγραμμα δέσμευσης για τις επιχειρήσεις και το σύστημα υγείας. Επίσης για αργότερα αναβάλλονται αποφάσεις που αφορούν τα οφέλη που θα δικαιούνται οι πολίτες της ΕΕ, τους κανόνες για τους φοιτητές και θέματα σχετικά με τις συντάξεις των εκπατρισμένων Βρετανών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Independent", ο υπουργός Εσωτερικών, Σαζίντ Τζαβίντ, που παρουσίασε σήμερα στο κοινοβούλιο τα κυβερνητικά έγγραφα για το νομοσχέδιο, παραδέχτηκε ότι δεν περιλαμβάνεται συγκεκριμένος στόχος που να μειώνει τον αριθμό μεταναστών σε "κάτω από δεκάδες χιλιάδες" (όπως έχει δεσμευτεί η πρωθυπουργός, προκαλώντας σειρά διαφωνιών και αντιδράσεων). Είπε, ακόμη ότι θα ξεκινήσει - στις αρχές του 2019 - μία διαδικασία συζητήσεων με τις επιχειρήσεις, που θα κρατήσει 12 μήνες.

Πηγή:http://www.thestival.gr/diethni/item/424972-bretania-arketa-meta-to-brexit-tha-anakoinothoun-basikes-leptomereies-gia-tin-politiki-metanasteusis

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια