Θεσσαλονίκη: 550 νέοι φοιτητές τιμήθηκαν από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Σε μια λαμπρή τελετή

Πλημμύρισε νιάτα, ομορφιά, αισιοδοξία και περηφάνια το δημαρχείο στο Πανόραμα στη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για τη βράβευση των 550 νέων φοιτητών-δημοτών του, που εισήλθαν στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές της χώρας.

Οι εκατοντάδες φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν το δημαρχείο έζησαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ηθικής επιβράβευσης που θα τους μείνουν αξέχαστες. Στη διάρκεια της λαμπρής και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής, που παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έγινε η βράβευση της νέας γενιάς των ακαδημαϊκών του δήμου, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό για την περιοχή. 

Το μήνυμα και τη σημαντικότητα της τελετής έδωσαν, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μιλώντας από καρδιάς ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην έγνοια και την αγωνία των γονέων που όχι μόνο συμμερίζονται, αλλά βιώνουν και οι ίδιοι την αγωνία των εξετάσεων:  «Κάνατε τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας υπερήφανους και πιστέψτε με βιώνουν την προσπάθεια σας πολύ πιο έντονα κι από εσάς τους ίδιους. Όταν ήμουν κι εγώ στην ηλικία σας δεν το καταλάβαινα. Τώρα που απέκτησα τα παιδιά μου,  το νιώθω το καταλαβαίνω κάθε στιγμή», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας για να εισπράξει την απάντηση-ευχή του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη «Θα είμαστε εδώ να τα βραβεύσουμε και αυτά σε μια παρόμοια εκδήλωση!!!». 

Άμεση και συναρπαστική η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, «Χρυσή Ολυμπιονίκης» της Βαρκελώνης το 1992 στα 110 μ. μετ’ εμποδίων και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον στίβο, συνεπήρε το ακροατήριο στην ομιλία της.  Μίλησε και έδωσε συμβουλές ζωής προς τους νέους ακαδημαϊκούς με τη λάμψη της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας, για τη μεγάλη της προσπάθεια που οδήγησε στην επιτυχία, που έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους και παραμένει λαμπρό παράδειγμα όχι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για όλη τη νεολαία. «Τώρα αρχίζει το νέο μεγάλο σας ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης. Να είστε περήφανοι για αυτά που πετύχατε, δώσατε μεγάλη χαρά στους γονείς σας, ανταμείψατε τους κόπους σας και τη στήριξη των καθηγητών σας. Να μην έχετε άγχος για το αύριο, εσείς είστε το αύριο. Με προσπάθεια, πίστη και αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Να μην πάψετε να ονειρευόσαστε και να διεκδικείτε αυτά που θέλετε. Τολμήστε να αλλάξετε σχολή, αν χρειαστεί και αν δεν είστε ικανοποιημένοι, φτάνει στο τέλος να πετύχετε αυτό που ονειρεύεστε.  Όλοι σας, χωρίς να περισσεύει κανένας, αποτελείτε τον ανθό της Ελλάδας, είστε ότι καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου» τόνισε η κα Πατουλίδου.

Καλωσορίζοντας από την μεριά του, τους επιτυχόντες στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη  τιμά τις νέες και τους νέους του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας, μετά από ένα μακρύ μαραθώνιο έντονης προσπάθειας και πνευματικού μόχθου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είστε οι σημερινοί πρωταγωνιστές, η ελπίδα μας για το μέλλον, οι άριστοι, η ακαδημαϊκή γενιά που θα χτίσει το νέο σύγχρονο προφίλ του ελληνικού πανεπιστημίου, μαζί με μια εξαίρετη νέα γενιά επιστημόνων καθηγητών. Αποτελείτε το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τη νέα γενιά των Ελεύθερων και Δημιουργικών Ελληνόπουλων που πηγαίνει κόντρα στην οικονομική κρίση που δηλώνει πανέτοιμη, έχει σθένος, παλεύει για μια καλύτερη ζωή και δηλώνει αισιόδοξη. Είναι βέβαιο ότι η ζωή θα ανταμείψει τους κόπους σας γιατί καμιά κρίση δεν κρατάει για πάντα. Ωστόσο ότι και αν κάνετε με τη ζωή σας και το μέλλον σας, να μην ξεχνάτε τις ρίζες σας. Να θυμάστε πάντοτε τους δασκάλους σας και να τιμάτε τους γονείς σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας. Σήμερα μοιράζονται τη δική σας επιτυχία και τα πρόσωπά τους είναι εξίσου λαμπερά με τα δικά σας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους σας. Ο δρόμος που ξεκινά μπροστά σας είναι δύσβατος αλλά είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρετε. Εμείς από τη μεριά μας, ο δήμος μας, όπως έχουμε υποχρέωση και ηθικό καθήκον επιβραβεύουμε την προσπάθεια αυτή, στέλνοντας όπως κάθε φορά και το μήνυμα για την αναγκαιότητα της επένδυσης στην παιδεία, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση» και κατέληξε απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες που διακρίθηκαν: «Εύχομαι σε όλους να έχετε μια σπουδαία πορεία στη ζωή σας. Να γίνετε καλοί άνθρωποι σαν τους γονείς σας και εξαίρετοι επιστήμονες. Να έχετε μια καλή χρονιά, αλλά και μια καλή ζωή γεμάτη πραγματοποιημένα όνειρα και επιτυχίες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νέων ακαδημαϊκών, τις οποίες έκαναν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο  πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, Απόστολος Αντωνούδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ ΣΣ, Δημήτριου Μπίκου Συνταγματάρχης Οικονομικού Αθανάσιος Καδόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Γιουτίκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φάνης Παππάς και Βασίλης Ανατολίτης, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Λάσκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε όλους τους νέους φοιτητές που προέρχονται και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου δόθηκε αναμνηστικός πάπυρος. Κάθε στιγμή στην τελετή συνοδευόταν από το θερμό και αβίαστο χειροκρότημα του κοινού,  ενώ ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε στη διάρκεια της ειδικής βράβευσης στους παγκόσμιους πρωταθλητές του Ταε Κβο Ντο Ελεάνα Τσινίδου, Άγγελο Κασμένη και Άννα Αρχίποβα, την Ομοσπονδιακή προπονήτρια της εθνικής ομάδας του Ταε Κβο Ντο Βασιλική Κουσαρίδου και την –τετράκις- πρωταθλήτρια της Πυγμαχίας Στέλλα Κοντούλη. Συγκίνηση, πολύ χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του δημάρχου, εισέπραξε και η 62χρονη Γιαννούλα Κωνσταντίνου η οποία βραβεύτηκε διότι όχι μόνο κατάφερε να περάσει απλά σε κάποια Ανώτατη Σχολή, αλλά εισήχθη 1η στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Πηγη: www.typosthes.gr/thessaloniki/172762_thessaloniki-550-neoi-foitites-timithikan-apo-dimo-pylaias-hortiati

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Υγεία
Εάν τυχαίνει να αγαπάτε το σκόρδο και το τρώτε σε όλες του τις μορφές, ωμό ή μαγειρεμένο, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι όπως όλα στη ζωή έχει και αυτό τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένες ανεπιθύμητες ιδιότητές του όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλο που το σκόρδο είναι πολύ ωφέλιμο και προσφέρει πολλά σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης υγείας, υπάρχουν και κάποιες παρενέργειες από την υπερβολική του κατ...
Οικολογία
Κάθε επαφή που έχουμε με το πλαστικό, είτε μιλάμε για το άνοιγμα μιας πλαστικής συσκευασίας είτε για ένα πλαστικό μπουκάλι, ψεκάζει στο περιβάλλον μικρές ποσότητες μικροπλαστικών. Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη, πως παρά το γεγονός ότι πρόκειται για απειροελάχιστη ποσότητα, τα μικροπλαστικά επιβαρύνουν αργά και σταδιακά τη μόλυνση, επιδεινώνοντας το παγκόσμιο πρόβλημα με το πλαστικό. Οι ερευνητές περιγράφουν λεπτομερώς στο άρθρο τους στο περιοδικό «Scientifi...
Οικονομία
Ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% του ΑΕΠ, εκτιμά πως προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ αποκάλυψε και πότε θα αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων. Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε ότι από αυτή την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Πρόσθεσε πως τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν και τα 400 ευρώ στους επιστήμονες άλλα και το έκτακτο Δώρο Π...
Υγεία
Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολόγος, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη και του OPEN TV, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» αναφέρεται στη σωστή χρήση της μάσκας αλλά και στα ατομικά μέτρα ασφαλείας που οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν για να προφυλαχτούν από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής στην εκπομπή, το βάρος που έχει ο ιός τον τραβά προς τα κάτω, οπότε η απόσταση του 1,5 μέτρου «είναι αρκετή για να μας προστατεύσε...
Οικονομία
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ επισήμανε πως προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών έως τις 10 Απριλίου έχουν οι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω της κρίσης κορωνοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι 20 Απριλίου. «Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου...
Περιστατικά
Κλιμάκιο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά με δύο οχήματα επενέβη για τον απεγκλωβισμό δύο γυναικών σε χείμαρρο στην περιοχή της Μικροκώμης, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, εγκλωβίστηκαν από τα νερά της βροχής καθώς επιχείρησαν να τον διασχίσουν με ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο καθηλώθηκε από την ορμή των νερών κάλεσαν σε βοήθεια και μετά την επέμβαση των πυροσβεστών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Υπενθυμίζεται ότι προ...
Διάφορα
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 1.673 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 4 Απριλίου- στην 43ή θέση παγκοσμίως σε αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 40ής που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα. Είναι επίσης 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 12η στην ευρωζώνη. Με περίπου 161 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 102 την προηγούμενη εβδομάδα), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 75η θέση παγκοσμίως (έναντι της 66ης τ...
Διάφορα
Επιχείρηση καθαρισμού επιφανειών από γκράφιτι βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του κεντρικού δήμου "εκμεταλλευόμενη" το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας βρήκε την ευκαιρία να καθαρίσει μουτζούρες και ζωγραφιές που υποβάθμιζαν αισθητικά τον δημόσιο αστικό χώρο.  Η αποκατάσταση του Δημοσίου χώρου ήταν μία βασική προγραμματική δέσμευση του δημάρχου Κ. Ζέρβα.  Μουτζούρες, συνθήματα και γκράφιτι απομακρύνονται συστηματικά από επιφάνειες,...
Πολιτική
Ένα εναλλακτικό πλάνο εφάρμοσε ο Στέλιος Πέτσας για να κουρευτεί, ακολουθώντας τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμπιστεύτηκε τη σύζυγό του, η οποία τον κούρεψε με μία μηχανή που τους δάνεισε ένας φίλος. «Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις», έγραψε στο Instagram ο Στέλιος Πέτσας, ευχαριστώντας δημόσια τη σύζυγό του για τις υπηρεσίες της και τον φίλο που του δάνεισε τη...