Θεσσαλονίκη: 550 νέοι φοιτητές τιμήθηκαν από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Σε μια λαμπρή τελετή

Πλημμύρισε νιάτα, ομορφιά, αισιοδοξία και περηφάνια το δημαρχείο στο Πανόραμα στη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για τη βράβευση των 550 νέων φοιτητών-δημοτών του, που εισήλθαν στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές της χώρας.

Οι εκατοντάδες φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν το δημαρχείο έζησαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ηθικής επιβράβευσης που θα τους μείνουν αξέχαστες. Στη διάρκεια της λαμπρής και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής, που παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έγινε η βράβευση της νέας γενιάς των ακαδημαϊκών του δήμου, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό για την περιοχή. 

Το μήνυμα και τη σημαντικότητα της τελετής έδωσαν, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μιλώντας από καρδιάς ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην έγνοια και την αγωνία των γονέων που όχι μόνο συμμερίζονται, αλλά βιώνουν και οι ίδιοι την αγωνία των εξετάσεων:  «Κάνατε τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας υπερήφανους και πιστέψτε με βιώνουν την προσπάθεια σας πολύ πιο έντονα κι από εσάς τους ίδιους. Όταν ήμουν κι εγώ στην ηλικία σας δεν το καταλάβαινα. Τώρα που απέκτησα τα παιδιά μου,  το νιώθω το καταλαβαίνω κάθε στιγμή», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας για να εισπράξει την απάντηση-ευχή του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη «Θα είμαστε εδώ να τα βραβεύσουμε και αυτά σε μια παρόμοια εκδήλωση!!!». 

Άμεση και συναρπαστική η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, «Χρυσή Ολυμπιονίκης» της Βαρκελώνης το 1992 στα 110 μ. μετ’ εμποδίων και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον στίβο, συνεπήρε το ακροατήριο στην ομιλία της.  Μίλησε και έδωσε συμβουλές ζωής προς τους νέους ακαδημαϊκούς με τη λάμψη της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας, για τη μεγάλη της προσπάθεια που οδήγησε στην επιτυχία, που έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους και παραμένει λαμπρό παράδειγμα όχι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για όλη τη νεολαία. «Τώρα αρχίζει το νέο μεγάλο σας ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης. Να είστε περήφανοι για αυτά που πετύχατε, δώσατε μεγάλη χαρά στους γονείς σας, ανταμείψατε τους κόπους σας και τη στήριξη των καθηγητών σας. Να μην έχετε άγχος για το αύριο, εσείς είστε το αύριο. Με προσπάθεια, πίστη και αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Να μην πάψετε να ονειρευόσαστε και να διεκδικείτε αυτά που θέλετε. Τολμήστε να αλλάξετε σχολή, αν χρειαστεί και αν δεν είστε ικανοποιημένοι, φτάνει στο τέλος να πετύχετε αυτό που ονειρεύεστε.  Όλοι σας, χωρίς να περισσεύει κανένας, αποτελείτε τον ανθό της Ελλάδας, είστε ότι καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου» τόνισε η κα Πατουλίδου.

Καλωσορίζοντας από την μεριά του, τους επιτυχόντες στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη  τιμά τις νέες και τους νέους του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας, μετά από ένα μακρύ μαραθώνιο έντονης προσπάθειας και πνευματικού μόχθου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είστε οι σημερινοί πρωταγωνιστές, η ελπίδα μας για το μέλλον, οι άριστοι, η ακαδημαϊκή γενιά που θα χτίσει το νέο σύγχρονο προφίλ του ελληνικού πανεπιστημίου, μαζί με μια εξαίρετη νέα γενιά επιστημόνων καθηγητών. Αποτελείτε το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τη νέα γενιά των Ελεύθερων και Δημιουργικών Ελληνόπουλων που πηγαίνει κόντρα στην οικονομική κρίση που δηλώνει πανέτοιμη, έχει σθένος, παλεύει για μια καλύτερη ζωή και δηλώνει αισιόδοξη. Είναι βέβαιο ότι η ζωή θα ανταμείψει τους κόπους σας γιατί καμιά κρίση δεν κρατάει για πάντα. Ωστόσο ότι και αν κάνετε με τη ζωή σας και το μέλλον σας, να μην ξεχνάτε τις ρίζες σας. Να θυμάστε πάντοτε τους δασκάλους σας και να τιμάτε τους γονείς σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας. Σήμερα μοιράζονται τη δική σας επιτυχία και τα πρόσωπά τους είναι εξίσου λαμπερά με τα δικά σας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους σας. Ο δρόμος που ξεκινά μπροστά σας είναι δύσβατος αλλά είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρετε. Εμείς από τη μεριά μας, ο δήμος μας, όπως έχουμε υποχρέωση και ηθικό καθήκον επιβραβεύουμε την προσπάθεια αυτή, στέλνοντας όπως κάθε φορά και το μήνυμα για την αναγκαιότητα της επένδυσης στην παιδεία, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση» και κατέληξε απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες που διακρίθηκαν: «Εύχομαι σε όλους να έχετε μια σπουδαία πορεία στη ζωή σας. Να γίνετε καλοί άνθρωποι σαν τους γονείς σας και εξαίρετοι επιστήμονες. Να έχετε μια καλή χρονιά, αλλά και μια καλή ζωή γεμάτη πραγματοποιημένα όνειρα και επιτυχίες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νέων ακαδημαϊκών, τις οποίες έκαναν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο  πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, Απόστολος Αντωνούδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ ΣΣ, Δημήτριου Μπίκου Συνταγματάρχης Οικονομικού Αθανάσιος Καδόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Γιουτίκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φάνης Παππάς και Βασίλης Ανατολίτης, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Λάσκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε όλους τους νέους φοιτητές που προέρχονται και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου δόθηκε αναμνηστικός πάπυρος. Κάθε στιγμή στην τελετή συνοδευόταν από το θερμό και αβίαστο χειροκρότημα του κοινού,  ενώ ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε στη διάρκεια της ειδικής βράβευσης στους παγκόσμιους πρωταθλητές του Ταε Κβο Ντο Ελεάνα Τσινίδου, Άγγελο Κασμένη και Άννα Αρχίποβα, την Ομοσπονδιακή προπονήτρια της εθνικής ομάδας του Ταε Κβο Ντο Βασιλική Κουσαρίδου και την –τετράκις- πρωταθλήτρια της Πυγμαχίας Στέλλα Κοντούλη. Συγκίνηση, πολύ χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του δημάρχου, εισέπραξε και η 62χρονη Γιαννούλα Κωνσταντίνου η οποία βραβεύτηκε διότι όχι μόνο κατάφερε να περάσει απλά σε κάποια Ανώτατη Σχολή, αλλά εισήχθη 1η στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Πηγη: www.typosthes.gr/thessaloniki/172762_thessaloniki-550-neoi-foitites-timithikan-apo-dimo-pylaias-hortiati

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Διάφορα
Διακοπή της ηλεκτροδότησης είναι προγραμματισμένη για σήμερα σε περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς ρεύμα θα μείνουν καταναλωτές από τις 08:00 μέχρι τις 13:00 στις οδούς 25ης Μαρτίου, Μαιάνδρου, Γιαννιτσών, Μεσολογγίου, Πλαταιών, Θάλειας, Αρμενοπούλου, Φαιάκων, Μουσών, Νυμφαίου, Χαρίτων, Μελενίκου, Κασσάνδρου, Αλμωπίας, Αγλαΐας, Νεμέας, Μαυροκορδάτου, Επιδαύρου, Φαληρέως, Βόλβης και Τριών Ιεραρχών. πηγή: ΔΕΗ
Διάφορα
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς. πηγή: ΜΕΤΕΟ
Υγεία
Η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το τυρί και το γάλα συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Journal Of the American Osteopathic Association". Οι ερευνητές τονίζουν ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η βασική πηγή καλίου για τον οργανισμό στις δυτικές χώρες, όπου τα ποσοστά του καρκίνου του προστάτη είναι...
Πολιτική
Για μια «πολύ σημαντική τομή στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διεθνή προστασία, καθώς συστηματοποιείται, ενοποιείται και αναπροσαρμόζεται σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των διατάξεων», έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, παρατήρησε ο υπουργός, «θα σέβεται στην πράξη τα δ...
Οικονομία
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. οδηγούμενη από την κοινωνική της ευαισθησία και αξιοποιώντας το υψηλό τεχνολογικό της επίπεδο συμμετέχει μαζί με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ) και άλλους 3 φορείς σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία e-όραση (e-vision). Η τεχνολογία, μέσω του έργου e-vision, δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με μειωμένη όραση να κάνουν μόνοι τους τις αγορές τους σε ένα σούπερ μάρκετ. Π...
Διάφορα
Το ρημαγμένο κέντρο αθλητισµού και πολιτισµού «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία του δήµου Θερµαϊκού ξαναπαίρνει επιτέλους μπρος, μετά από περίπου 7 χρόνια δύσκολα χρόνια εγκατάλειψης και υπολειτουργίας. Το ΚΑΠΠΑ 2000 (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού), ένα συγκρότηµα που εντασσόταν στο γενικότερο ολυµπιακό πρόγραµµα Αθήνα 2004 ξεκίνησε με στόχο να λειτουργήσει ως προπονητήριο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) ενόψει των Ολυμπιακών της Αθήνας...
Κοινωνία
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 έως και το Σάββατο 9 Νοέμβριου 2019, θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος. Όπως αναφέρει: Επισημαίνουμε ότι οι ανωτέρω ημερομηνίες της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι δεσμευτικές για τα εμπορικά καταστήματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται παράταση της εκπτωτ...
Περιστατικά
Ένα νεογνό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μπροστά από πολυκατοικία, το μεσημέρι της Τρίτης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ένοικος εντόπισε το βρέφος γύρω στη 1 το μεσημέρι, στην είσοδο της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην οδό Ιακώβου Πολυλά, στην περιοχή Χαριλάου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου τοποθέτησε το «κλιπ» στον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου, ο οποίος ήταν πρόχειρα κομμένος και μετ...
Περιστατικά
Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στα Βρασνά του Νομού Θεσσαλονίκης όπου οι κάτοικοι επιχείρησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής τους. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην περιοχή. Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. Η αντίδραση των κατοίκων είχε...