Θεσσαλονίκη: 550 νέοι φοιτητές τιμήθηκαν από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Σε μια λαμπρή τελετή

Πλημμύρισε νιάτα, ομορφιά, αισιοδοξία και περηφάνια το δημαρχείο στο Πανόραμα στη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για τη βράβευση των 550 νέων φοιτητών-δημοτών του, που εισήλθαν στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές της χώρας.

Οι εκατοντάδες φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν το δημαρχείο έζησαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ηθικής επιβράβευσης που θα τους μείνουν αξέχαστες. Στη διάρκεια της λαμπρής και συγκινησιακά φορτισμένης τελετής, που παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έγινε η βράβευση της νέας γενιάς των ακαδημαϊκών του δήμου, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό για την περιοχή. 

Το μήνυμα και τη σημαντικότητα της τελετής έδωσαν, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μιλώντας από καρδιάς ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην έγνοια και την αγωνία των γονέων που όχι μόνο συμμερίζονται, αλλά βιώνουν και οι ίδιοι την αγωνία των εξετάσεων:  «Κάνατε τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας υπερήφανους και πιστέψτε με βιώνουν την προσπάθεια σας πολύ πιο έντονα κι από εσάς τους ίδιους. Όταν ήμουν κι εγώ στην ηλικία σας δεν το καταλάβαινα. Τώρα που απέκτησα τα παιδιά μου,  το νιώθω το καταλαβαίνω κάθε στιγμή», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας για να εισπράξει την απάντηση-ευχή του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη «Θα είμαστε εδώ να τα βραβεύσουμε και αυτά σε μια παρόμοια εκδήλωση!!!». 

Άμεση και συναρπαστική η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, «Χρυσή Ολυμπιονίκης» της Βαρκελώνης το 1992 στα 110 μ. μετ’ εμποδίων και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον στίβο, συνεπήρε το ακροατήριο στην ομιλία της.  Μίλησε και έδωσε συμβουλές ζωής προς τους νέους ακαδημαϊκούς με τη λάμψη της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας, για τη μεγάλη της προσπάθεια που οδήγησε στην επιτυχία, που έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους και παραμένει λαμπρό παράδειγμα όχι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για όλη τη νεολαία. «Τώρα αρχίζει το νέο μεγάλο σας ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης. Να είστε περήφανοι για αυτά που πετύχατε, δώσατε μεγάλη χαρά στους γονείς σας, ανταμείψατε τους κόπους σας και τη στήριξη των καθηγητών σας. Να μην έχετε άγχος για το αύριο, εσείς είστε το αύριο. Με προσπάθεια, πίστη και αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Να μην πάψετε να ονειρευόσαστε και να διεκδικείτε αυτά που θέλετε. Τολμήστε να αλλάξετε σχολή, αν χρειαστεί και αν δεν είστε ικανοποιημένοι, φτάνει στο τέλος να πετύχετε αυτό που ονειρεύεστε.  Όλοι σας, χωρίς να περισσεύει κανένας, αποτελείτε τον ανθό της Ελλάδας, είστε ότι καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου» τόνισε η κα Πατουλίδου.

Καλωσορίζοντας από την μεριά του, τους επιτυχόντες στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη  τιμά τις νέες και τους νέους του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας, μετά από ένα μακρύ μαραθώνιο έντονης προσπάθειας και πνευματικού μόχθου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είστε οι σημερινοί πρωταγωνιστές, η ελπίδα μας για το μέλλον, οι άριστοι, η ακαδημαϊκή γενιά που θα χτίσει το νέο σύγχρονο προφίλ του ελληνικού πανεπιστημίου, μαζί με μια εξαίρετη νέα γενιά επιστημόνων καθηγητών. Αποτελείτε το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τη νέα γενιά των Ελεύθερων και Δημιουργικών Ελληνόπουλων που πηγαίνει κόντρα στην οικονομική κρίση που δηλώνει πανέτοιμη, έχει σθένος, παλεύει για μια καλύτερη ζωή και δηλώνει αισιόδοξη. Είναι βέβαιο ότι η ζωή θα ανταμείψει τους κόπους σας γιατί καμιά κρίση δεν κρατάει για πάντα. Ωστόσο ότι και αν κάνετε με τη ζωή σας και το μέλλον σας, να μην ξεχνάτε τις ρίζες σας. Να θυμάστε πάντοτε τους δασκάλους σας και να τιμάτε τους γονείς σας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας. Σήμερα μοιράζονται τη δική σας επιτυχία και τα πρόσωπά τους είναι εξίσου λαμπερά με τα δικά σας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους σας. Ο δρόμος που ξεκινά μπροστά σας είναι δύσβατος αλλά είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρετε. Εμείς από τη μεριά μας, ο δήμος μας, όπως έχουμε υποχρέωση και ηθικό καθήκον επιβραβεύουμε την προσπάθεια αυτή, στέλνοντας όπως κάθε φορά και το μήνυμα για την αναγκαιότητα της επένδυσης στην παιδεία, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση» και κατέληξε απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες που διακρίθηκαν: «Εύχομαι σε όλους να έχετε μια σπουδαία πορεία στη ζωή σας. Να γίνετε καλοί άνθρωποι σαν τους γονείς σας και εξαίρετοι επιστήμονες. Να έχετε μια καλή χρονιά, αλλά και μια καλή ζωή γεμάτη πραγματοποιημένα όνειρα και επιτυχίες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νέων ακαδημαϊκών, τις οποίες έκαναν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο  πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, Απόστολος Αντωνούδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ ΣΣ, Δημήτριου Μπίκου Συνταγματάρχης Οικονομικού Αθανάσιος Καδόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Γιουτίκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φάνης Παππάς και Βασίλης Ανατολίτης, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Λάσκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε όλους τους νέους φοιτητές που προέρχονται και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου δόθηκε αναμνηστικός πάπυρος. Κάθε στιγμή στην τελετή συνοδευόταν από το θερμό και αβίαστο χειροκρότημα του κοινού,  ενώ ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε στη διάρκεια της ειδικής βράβευσης στους παγκόσμιους πρωταθλητές του Ταε Κβο Ντο Ελεάνα Τσινίδου, Άγγελο Κασμένη και Άννα Αρχίποβα, την Ομοσπονδιακή προπονήτρια της εθνικής ομάδας του Ταε Κβο Ντο Βασιλική Κουσαρίδου και την –τετράκις- πρωταθλήτρια της Πυγμαχίας Στέλλα Κοντούλη. Συγκίνηση, πολύ χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του δημάρχου, εισέπραξε και η 62χρονη Γιαννούλα Κωνσταντίνου η οποία βραβεύτηκε διότι όχι μόνο κατάφερε να περάσει απλά σε κάποια Ανώτατη Σχολή, αλλά εισήχθη 1η στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Πηγη: www.typosthes.gr/thessaloniki/172762_thessaloniki-550-neoi-foitites-timithikan-apo-dimo-pylaias-hortiati

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Υγεία
Η μελέτη εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Napoli Federico II, και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο ισπανικό Mercacei. Κατέδειξε ότι η χρήση του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου μειώνει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 μετά το φαγητό, κάτι που δεν παρατηρείται όταν αντί για αυτό χρησιμοποιείται βούτυρο. Οι ασθενείς έλαβαν μέρος στις δοκιμές με τη βοήθεια ενός εξ αποστάσεως ολοκληρωμένου συστήματος μέτρησης με αντλίες ινσουλίνης, συν...
Κοινωνία
Μόνον οι γάμοι χτυπήθηκαν τελικά από τον κορονοϊό. Σε επίπεδο στατιστικής μελέτης, η ληξιαρχική αποτίμηση του πρώτου εξαμήνου του 2020 δείχνει ότι μπορεί η πανδημία να επηρέασε σε πολλά σημεία την καθημερινότητά μας, όμως τα ορόσημα της ανθρώπινης ζωής έμειναν εν πολλοίς στις από πριν προδιαγεγραμμένες πορείες τους με εξαίρεση τις τελέσεις γάμων που μειώθηκαν σχεδόν κατά 30% σε σχέση με τα τρία προηγούμενα έτη. Τα τελευταία χρόνια, όλα τα σημαντικά γεγονότ...
Οικονομία
Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε την καθημερινότητα μας, από τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε μέχρι τις πολύ απλές δραστηριότητες, όπως είναι τα καθημερινά μας ψώνια. Τα σούπερ μάρκετ https://eshop.masoutis.gr/ με το νέο τους https://eshop.masoutis.gr/ δίνουν μια νέα διάσταση στον τρόπο που οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις καθημέρινες τους αγορές, με ταχύτητα, ευκολία, άνεση και απόλυτη ασφάλεια. Την εποχή του κορονοϊού, η ασφάλεια και η υ...
Διάφορα
Με 152 εβδομαδιαίες πτήσεις συνδέει την Ελλάδα με ευρωπαϊκόυς προορισμούς ο όμιλος Lufthasna. 60 πτήσεις από και προς την Αθήνα, 73 πτήσεις από και προς τα νησιά, ανά εβδομάδα. Μετά την έξαρση του κορονοϊού, που συνέτριψε την αεροπορική βιομηχανία σε ολόκληρο τον κόσμο, όλες οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου της Lufthansa πετούν και πάλι στην Ελλάδα. Μετά τις απαγορεύσεις στα ταξίδια και την υποχρέωση καραντίνας σε παγκόσμιο επίπεδο, που ανάγκασε τον Ομίλ...
Διάφορα
Εντυπωσιακά διαγνωστικά και θεραπευτικά αποτελέσματα για τις παθήσεις των αρθρώσεων επιτυγχάνονται με τη νανο-αρθροκόπηση. Πρόκειται για μια διαδερμική τεχνική ταχύτατης αποκατάστασης η οποία μπορεί να εφαρμοστεί για παθήσεις σε μεγάλες αρθρώσεις του γόνατος (μηνίσκος) αλλά και σε μικρότερες, όπως η ποδοκνημική, ο αγκώνας και η πηχεοκαρπική . Η νανο-αρθροσκόπηση ενδείκνυται ιδιαίτερα για αθλητές προκειμένου να επιτευχθεί τάχιστη, ανώδυνη και άριστη αποκατά...
Πολιτισμός
Την πρόταση να ψέλνεται ο Ακάθιστος Ύμνος από πιστούς, αρχιερείς, ιερείς, μοναχούς και μοναχές, σε όλους τους ορθόδοξους ναούς και τα μοναστήρια της οικουμένης την ώρα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία, έκανε ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Φανταστείτε την ώρα που κάτω από τα σπουδαία ψηφιδωτά και τον φωτεινό τρούλο που φαίνεται να εγγίζει τους ουρανούς θα ακούγ...
Κοινωνία
Οι φετινές διακοπές είναι διαφορετικές: βουνό ή θάλασσα, ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, αυτοκίνητο ή πλοίο, ή μήπως αεροπλάνο; Τα γνωστά διλήμματα υπάρχουν αλλά το σύνθημα παραμένει: διακοπές με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.  Με την οικογένεια ή τους φίλους μας, προγραμματίζουμε τις θερινές μας αποδράσεις. Μπορεί φέτος να ετοιμαζόμαστε πιο αργά από ποτέ, το καλοκαίρι, όμως, είναι εδώ και μας περιμένει.  Οι ευκαιρίες για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι υπάρχουν και θα τις εκμεταλ...
Διάφορα
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες για το νέο ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Νίκης. Συνεργεία του δήμου προχωρούν στην τελική φάση των έργων καθώς αύριο θα δοθεί κι επίσημα στην κυκλοφορία. Αυτό βέβαια είναι στα χαρτιά, καθώς ήδη αρκετοί χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο, αφού έχουν γίνει οι διαγραμμίσεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί και τα διαχωριστικά πασαλάκια. Οι κινητοί κώνοι που έχουν απομείνει αναμένεται κι αυτοί να φύγουν από το σημείο. Οι ποδηλάτ...
Κοινωνία
Σε έλεγχο με μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό θα υποβληθούν όλοι οι κατασκηνωτές της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική όπου εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα κορωνοϊού. Ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην κατασκήνωση και συζητά με τους υπευθύνους της προκειμένου να αρχίσει ο έλεγχος των περίπου 600 παιδιών που φιλοξενούνται. Σε ανακοίνωση της κατασκήνωσης στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής: «Αναγνωρίζοντας την κοινή αγωνία ήρθαμε σε ε...