Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες

Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες
Οι «καυτοί» προορισμοί για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Μπορεί να έχουμε ακόμη περίπου ένα μήνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά το ενδιαφέρον των βορειοελλαδιτών για εκδρομές έχει αρχίσει ήδη να εκδηλώνεται, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να δείχνουν αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.  

"Υπάρχει ενδιαφέρον, είμαστε καλύτερα από πέρυσι", αναφέρει στο TyposThes ο κ. Βύρων Θεολόγης, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης. Αν και όπως λέει είναι ακόμη σχετικά νωρίς, αρκετοί είναι εκείνοι που εκμεταλλεύθηκαν τις early booking τιμές για εκδρομικά πακέτα. "Είχαμε τιμές early booking οι οποίες τράβηξαν πολύ τον κόσμο. Τώρα υπάρχουν κανονικές τιμές και ελπίζουμε να δουλέψουν και αυτές", όπως λέει. 

Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι ταξιδιώτες από τη Βόρεια Ελλάδα; Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Θεολόγη οργανωμένες εκδρομές θα πραγματοποιηθούν προς Βιέννη, Πράγα, Βουδαπέστη, αλλά και πιο κοντινούς προορισμούς, όπως Σόφια (και οδικώς) και Βελιγράδι (θα γίνει και αεροπορικώς).

Εκδρομές θα γίνουν ασφαλώς και στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης που αποτελούν παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη, με μικρότερα όμως γκρουπ σε σύγκριση με το παρελθόν.  Υπάρχει επίσης και η επιλογή των οδικών εκδρομών, που είναι και μικρότερου κόστους, προς Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια και Οχρίδα.

Εκδρομές διοργανώνονται φυσικά και για δημοφιλείς εσωτερικούς προορισμούς και για τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ενώ καλά πάει και η Κύπρος, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη.

Στο μεταξύ, για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί μέσω Αθήνας και με συμμετοχή από όλη την Ελλάδα εκδρομή στο "Χωριό του Αϊ Βασίλη, στο Ροβανιέμι. Παρόλο που θεωρείται ακριβή εκδρομή ήδη έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια και για τα Χριστούγεννα και για την Πρωτοχρονιά.

Η επιλογή του προορισμού έχει να κάνει περισσότερο με το βαλάντιο που διαθέτει κανείς για κάποιο ταξίδι την περίοδο των εορτών. "Ένα ζευγάρι έχει συνήθως ένα budget γύρω στα 500 ευρώ για τα δυο άτομα. Προτιμούν συνήθως εκδρομές από 200-300 ευρώ το τετραήμερο", όπως σημειώνει ο κ. Θεολόγης.

Γενικά, οι τιμές των τουριστικών πακέτων για τριήμερα ή τετραήμερα που περιλαμβάνουν μεταφορές, ξεναγήσεις, ξενοδοχείο, πρωινό, κυμαίνονται από 200 έως 400 ευρώ το άτομο. Πιο φθηνές είναι οι οδικές εκδρομές, οι οποίες ξεκινούν από 130 έως 200 ευρώ το άτομο.

Πηγη: www.typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια