Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα από σήμερα στο κέντρο – Όλα όσα θα γίνουν!

Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα από σήμερα στο κέντρο – Όλα όσα θα γίνουν!
Σήμερα το άναμμα του δέντρου και η συναυλία του Σαμπάνη

Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 20.30 ανάβουν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δένδρο που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη των χριστουγεννιάτικων  εορτασμών στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αριστοτέλους εκτός από το φυσικό έλατο από τον Ταξιάρχη υπάρχουν και τέσσερα θεματικά σπιτάκια με το μεγαλύτερο να είναι αυτό του Αϊ Βασίλη. Θα υπάρχει επίσης τρενάκι και καρουζέλ για παιδιά ενώ θα τοποθετηθεί και φάτνη τις επόμενες ημέρες. Για πρώτη φορά φέτος εξάλλου φωτίζονται και τα δένδρα που βρίσκονται πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ νέος φωτισμός μπαίνει τόσο στην οδό Τσιμισκή όσο και στην Εγνατία. Πιο εντυπωσιακά από πέρυσι αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια θα είναι εξάλλου τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Το σκεπτικό ήταν να πάμε όσο πιο παραδοσιακά μπορούμε. Η πόλη φωτίζεται γιατί το φως είναι αυτό που δημιουργεί εορταστική ατμόσφαιρα», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη, Γιάννης, Μπουτάρης, σε συνέντευξη τύπου που έγινε για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα:

Στις 29 Νοεμβρίου στις 20.30 θα γίνει το άναμμα των φώτων και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιωργο Σαμπάνη. Νωρίτερα, στις έξι, θα γίνει εκδήλωση με μουσικό συγκρότημα κρουστών στην Αγίας Σοφίας για το άναμμα των φώτων που θα στολίζουν αυτές τις ημέρες και τους γερανούς του Μέτρο.

Χριστουγεννιάτικα φώτα θα μπουν και στο γερανό που βρίσκεται μπροστά στο ΑΠΘ όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου στις 16.30 θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αριστοτέλους. Μάλιστα θα υπάρχει και περίπτερο της αστυνομίας με στόχο όπως είπε ο δήμαρχος να γίνει προσπάθεια να αποκαταστήσουμε μία καλύτερη σχέση μεταξύ αστυνομίας και κοινωνίας. Την ίδια ημέρα στις 17.30 θα ακολουθήσει συναυλία με τους INJOY MY EXCUSE TH GANG.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

20.00-21.30 Σταυρός Μπαιράμης

21.30-23.00 Μυρωνας Στρατης και Ελισαβετ Σπανού

23.00-01.00 ΜΠΛΕ με γκεστ σταρ Georges Perin. Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με σόου πυροτεχνημάτων.

Σε ότι αφορά τα σπιτάκια στην Αριστοτέλους, από αυτήν την Πέμπτη θα λειτουργούν καθημερινές απογεύματα και Σαββατοκύριακο όλη μέρα και από τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν συνεχή λειτουργία και θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις.

Επιπλέον, θα γίνει και η παράλληλη εκδήλωση, «Τα Βοροινά των Χριστουγέννων» στο ξενοδοχείο ElectraPalace με γευσιγνωσία των τοπικών γιορτινών κρασιών σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας, στις 10 Δεκεμβρίου 2018.

Να σημειωθεί ότι το παρόν στην συνέντευξη έδωσαν εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις. Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδουτόνισε ότι στόχος είναι μέσα στη μιζέρια να αντισταθούν λίγο ψυχολογικά. Τα Χριστούγεννα είναι χαρά, φως ,ξωτικά, μουσικές όπως τόνισε. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Χρήστος Νικολόπουλος τόνισε ότι με τις δράσεις αυτές ωφελείται ή κίνηση στα μαγαζιά. Αλλάζει ή εικόνα και ή ψυχολογία που είναι το Α και το Ω όπως τόνισε.

Εκδηλώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες κοινότητες του δήμου. Πάντως, ερωτηθείς σχετικά με την Τούμπαγια το ότι δεν θα γίνει φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ο κ. Μπαρμπουνάκης είπε ότι δεν έχει γίνει φέτος κάποιο αίτημα σε σχέση με την τοποθέτηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Είμαστε σε συνεργασία με όλες τις κοινότητες ώστε να γίνουν δράσεις είτε ανάμματος δένδρου είτε δημιουργίας πάρκου χριστουγεννιάτικου. Αυτό θα γίνει φέτος στην Τούμπα. Οπότε θα δούμε ένα πολύ ωραίο εορταστικό πλαίσιο με χριστουγεννιάτικο δένδρο κάποια σπιτάκια αλλά όχι ψυχαγωγικές δραστηριότητες τύπου λούνα παρκ, όπως δήλωσε.

Πηγη: www.typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια