Εννιά οι διαφιλονικούμενες περιπτώσεις ελληνικών εμπορικών σημάτων με τον όρο «Μακεδονία» λέει το ΥΠΕΞ

Εννιά οι διαφιλονικούμενες περιπτώσεις ελληνικών εμπορικών σημάτων με τον όρο «Μακεδονία» λέει το ΥΠΕΞ

Για εννέα μόλις περιπτώσεις ελληνικών εμπορικών σημάτων με τον όρο «Μακεδονία», που ίσως έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση που αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού εγείρουν αξιώσεις, έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Μπράχος, γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και αναπτυξιακής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Thessaloniki Summit τόνισε ότι είναι υπερβολική η ανησυχία για τα εμπορικά σήματα που φέρουν τον όρο Μακεδονία.

Από τα εννέα σήματα, τα επτά έχουν ομοιότητες με αντίστοιχα επιχειρήσεων της ΠΓΔΜ και τα δύο με επιχειρήσεις της Βουλγαρίας.

Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρόκειται για νέες επιχειρήσεις που ενδεχομένως δεν έχουν καταχωρήσει διεθνώς το σήμα τους.

Τέλος σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη συγκρότηση κοινής επιτροπής μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων.

πηγή: thessnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια