Θεσσαλονίκη: Τρένα στις ράγες του Μετρό το 2019 – Τι ισχύει για Τούμπα

Θεσσαλονίκη: Τρένα στις ράγες του Μετρό το 2019 – Τι ισχύει για Τούμπα
Ενώ το 2020 θα λειτουργήσει ολόκληρη η βασική γραμμή του Μετρό

Το καλοκαίρι του 2019 θα μπουν τα τρένα στις ράγες του Μετρό Θεσσαλονίκης για τα δοκιμαστικά δρομολόγια, δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ διαβεβαίωσε πως το τέλος του 2020 είναι σε λειτουργία ολόκληρη η βασική γραμμή του Μετρό της πόλης, από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία.

«Ο μόνος σταθμός που με βεβαιότητα θα διέρχεται το τρένο αλλά δεν θα σταματάει είναι ο σταθμός Βενιζέλου», συμπλήρωσε ο κ. Μυλόπουλος, για τον οποίο ισχύει πως θα είναι έτοιμος το 2023.

Ο σταθμός της Αγίας Σοφίας – όπου και εκεί έχουν βρεθεί σημαντικές αρχαιότητες – είναι «άλλη περίπτωση», σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο. «Η Αγία Σοφίας θα είναι με σιγουριά εντός του 2021, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να γίνει το 2020, οπότε πρακτικά μιλάμε για τους 12 από τους 13 σταθμούς».

Συνολικά, το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό, το 2021 (σ.σ. στη χειρότερη περίπτωση) θα παραδοθεί ο σταθμός Αγίας Σοφίας. Το 2021 θα παραδοθεί και η Καλαμαριά. Το 2023 θα παραδοθεί ο Σταθμός Βενιζέλου.

Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στην επέκταση που θα γίνει στα δυτικά, λέγοντας πως θα είναι μια κυκλική γραμμή που θα δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με κέντρο και ανατολική Θεσσαλονίκη. Εντός του έτος θα γίνει η δημοπράτηση των πρόδρομων εργασιών.

Όσον αφορά την Τούμπα και τη Χαριλάου ο κ. Μυλόπουλος τόνισε πως «η επόμενη φάση αφού γίνει μία μελέτη, είμαι βέβαιος πως αυτή η μελέτη θα αποδείξει πως η Τούμπα χρειάζεται Μετρό, αλλά και άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως το τραμ για το κέντρο και την παραλιακή.  

Πηγή: www.typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια