Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 το Open House Thessaloniki ανοίγει στο κοινό δωρεάν τις πόρτες της πόλης!

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 το Open House Thessaloniki ανοίγει στο κοινό δωρεάν τις πόρτες της πόλης!
Ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια αλλά και σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής

100+1 κτίρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki 2018!

Με 35 new entries στο –πιο πλούσιο από ποτέ– πρόγραμμα, θα δείτε σύγχρονες κατοικίες, παραδοσιακά μακεδονίτικα κτίσματα στην Άνω Πόλη, μνημεία από το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, διατηρητέα κτίρια που μας ταξιδεύουν στον χρόνο, ενδιαφέροντες επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία με ιδιαίτερο design, εκλεκτικιστικές επαύλεις στη Συνοικία των Εξοχών, περιζήτητους πολυχώρους αναψυχής και πολιτισμού, επιβλητικά δημόσια κτίρια, ακόμα και κήπους!

Το ΟΗΤ επιστρέφει την ημερομηνία που πρωτοξεκίνησε, στις 24-25 Νοεμβρίου, 7 χρόνια μετά. 

Από ξενοδοχεία που συνήθως προσελκύουν μεγάλο όγκο επισκεπτών συμμετέχουν φέτος το Boutique Bahar (Εδέσσης 10 & Κατούνη), το Boutique Blue Bottle (E. Αμβροσίου 16 & Συγγρού), το The Modernist (Eρμού 32), το Dorm Urban Youth Suites (Ιωάννου Δέλλιου 5), τα White Luxury Rooms (Αναγεννήσεως 1 & Παλαιού Σταθμού 4), το Ξενοδοχείο εποχής Gatto Perso (Μητσαίων 10), το Colors Urban (Τσιμισκή 13), το Caravan B&B (Ρεμπέλου 1) και το Stay Hybrid Youth Hostel (Ίωνος Δραγούμη 61)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν φέτος οι επαύλεις new – entries του Open House καθώς ανοίγουν πύλες οι εξής: η Έπαυλη Μαρόκκου (Λεωφόρος Β. Όλγας 133 & Π. Συνδίκα), η οποία μάλιστα είναι υπό ανακαίνιση ώστε να ανοίξει ως πολυχώρος εστίασης και πολιτισμού, η Έπαυλη Πανέτσου – Καλίτση (Νικ. Πλαστήρα 95, Ν. Κρήνη), όπου στεγάζεται από το 1987 το μπαρ-εστιατόριο Aperito, η Έπαυλη Βαρσάμη (Νικολάου Πλαστήρα 105, Καλαμαριά), η οποία ανακαινίστηκε το 2017 για να στεγάσει το εστιατόριο The Aficionados, αλλά και η Οικία Μιχαηλίδη, πρώην Βίλα Λεβή Μοδιάνο ή Θεμελή (Β. Όλγας 18), η οποία και αποκαταστάθηκε το 2018, προκειμένου να στεγάσει το bar-restaurant «Casablanca Social Club».

Δείτε αναλυτικά τον διαδραστικό χάρτη με τα 100 + 1 κτίρια του Open House 2018 και τις ώρες που ανοίξουν για το κοινό.

Το πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και διαγωνισμών, που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με το καθιερωμένο πάρτυ λήξης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΟΗΤ 2018 πέρα από τις ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια (OPENTOURS, 24-25/11) περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (MADEINThessaloniki, 17-18/11), οργανωμένες διαδρομές (OPENWALK, 17-18/11)  προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε ορισμένα κτίρια του προγράμματος και χώρους δημιουργίας οι οποίες απευθύνονται σε οργανωμένα εκπαιδευτικά τμήματα (OPENSCHOOL, 19 & 23/11), ποδηλατικές ξεναγήσεις (OPENBIKE, 24-25/11), διαγωνισμούς φωτογραφίας (OPENPHOTOPHOTOMADE , OPENHUNT). Μετά το πέρας τη εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει στο openhousethessaloniki.gr την αγαπημένη του ξενάγηση για το ΟΗT 2018  (OPEN VOTE).

Πηγή φωτογραφιών: openhousethessaloniki.gr 

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια