Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν όψη δύο δρόμοι στο κέντρο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν όψη δύο δρόμοι στο κέντρο (ΦΩΤΟ)
Εκτεταμένο λίφτινγκ στην Βασιλέως Ηρακλείου, έπεται η Αγίου Μηνά

Εκτεταμένο… λίφτινγκ γίνεται στην Βασιλέως Ηρακλείου, καθώς άρχισαν χθες εργασίες στο πλαίσιο της ανάπλασης που θα γίνει από το δήμο Θεσσαλονίκης σε τμήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης με στόχο την ανάδειξη εβραϊκών κτιρίων και την ασφαλή πρόσβαση σε αυτά.

Συγκεκριμένα χθες οι εργασίες άρχισαν από τον περιβάλλοντα χώρο της Συναγωγής Γιάντ Λε Ζικαρόν στην οδό Βασ. Ηρακλείου από το ύψος της Κομνηνών μέχρι και την Αριστοτέλους.

Στην περιοχή στήθηκε εργοτάξιο που έπιασε γρήγορα δουλειά. Η κίνηση των οχημάτων στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία, ενώ για τις ανάγκες της ανάπλασης έχει απαγορευτεί η στάθμευση των ΙΧ στο σημείο.

Να αναφέρουμε πως οι παραπάνω παρεμβάσεις γίνονται από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – ΚΕΠΑ με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, βασικός στόχος είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού στην κύρια είσοδο της Συναγωγής Γιαντ Λε Ζικαρόν.

Τι περιλαμβάνει το έργο; Διαπλάτυνση του πεζοδρομίου μπροστά από την είσοδο της συναγωγής, ενίσχυση του πρασίνου και τοποθέτηση ειδικών κατασκευών, που θα λειτουργούν συγχρόνως ως καθιστικά και προστατευτικά εμπόδια.

Εξάλλου τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στην οδό Αγίου Μηνά – από Ι. Δραγούμη έως Βενιζέλου  (σημ. εκεί βρίσκεται η κύρια είσοδος του Εβραϊκού Μουσείου). Για εκεί προβλέπεται η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου. Επίσης θα δημιουργηθούν ειδικές κατασκευές – δενδροδόχοι με ενσωματωμένα καθιστικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι μπροστά από το Εβραϊκό Μουσείο δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες του Typosthes.gr. 

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια