Δωρεάν συναυλίες και μουσικές παραστάσεις για μαθητές

Δωρεάν συναυλίες και μουσικές παραστάσεις για μαθητές, φωτογραφία-1

Το πρόγραμμα της «μουσικής παιδείας στα σχολεία» και η συμφωνική κωμωδία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Πάμε Ορχήστρα!» για παιδιά και νέους ηλικίας 9-15 ετών, κάνουν πρεμιέρα σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Ακολουθώντας τα χνάρια του πολύ πετυχημένου προγράμματος της «θεατρικής παιδείας αγωγής στα σχολεία», που υλοποιείται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών επιχειρεί ένα νέο “ άνοιγμα”, αυτή φορά στην τέχνη της μουσικής, “ με στόχο η μουσική παιδεία να «καταλάβει» όλα τα σχολεία του δήμου και να αγκαλιάσει όλους τους μαθητές, από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος. Το πρόγραμμα της «μουσικής παιδείας στα σχολεία» αφορά σε 13.500 περίπου μαθητές της περιοχής.

“ Ο φιλόδοξος αυτός στόχος θα επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, πολυμελή σχήματα της οποίας θα δώσουν μουσικοθεατρικές παραστάσεις για τους χιλιάδες μαθητές. Η σχετική σύμβαση συνεργασίας ολοκληρώθηκε και το συνολικό κόστος της παρακολούθησης συναυλιών και μουσικών παραστάσεων της ΚΟΘ θα καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, οι πρώτες οκτώ μουσικές παραστάσεις στο πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα» θα δοθούν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (23.10-9.11.2018), τις οποίες θα παρακολουθήσουν συνολικά 19 σχολεία και 2.236 μαθητές, ενώ το επόμενο διάστημα οι υπόλοιποι 5.000 μαθητές θα παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη παράσταση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτισθεί τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του νέου έτους με νέα παραγωγή της ΚΟΘ.

Το πρόγραμμα των μουσικοθεατρικών παραστάσεων εγκαινιάζουν στις 10 π.μ. το 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης και το 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, για να ακολουθήσει η δεύτερη παράσταση στις 11:30 π.μ. για το 2ο Δημοτικό σχολείο Συκεών και το 3ο Δημοτικό σχολείο Συκεών.

«Στο δήμο μας επενδύουμε στον πολιτισμό, ενισχύοντας τα εφόδια για έναν ολοκληρωμένο πολίτη του μέλλοντος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια