Θεσσαλονίκη: Σάλος με σύλληψη νεαρής μουσικού δρόμου για επαιτεία

Θεσσαλονίκη: Σάλος με σύλληψη νεαρής μουσικού δρόμου για επαιτεία

Μία νεαρή μουσικός δρόμου συνελήφθη χθες το βράδυ Κυριακής (21/10) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, κατηγορούμενη για… επαιτεία, προκαλώντας βεβαίως αντιδράσεις από τα μέλη του Σωματείου Μουσικών Βορείου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Ζερβουδάκης: Καλημέρα! Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή σύλληψη, προσαγωγή και στη συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου....ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία "διώκεται" ο πολιτισμός. Η αστυνομία "υπερθεματίζει" στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων. Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού».

Όπως τόνισε ο κ. Ζερβουδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο «Περιμένουμε να υπάρξει παρέμβαση στη Βουλή ώστε να καταργηθεί αυτή η Μεταξική διάταξη», ενώ ενημέρωσε πως θα γίνει σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Πηγή: http://www.typosthes.gr/gr/topika/article/167062/thessaloniki-salos-me-sullipsi-nearis-mousikou-dromou-gia-epaiteia

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια