Η άσχημη ανάπλαση της Ζεύξιδος

Η άσχημη ανάπλαση της Ζεύξιδος

Οι εικόνες αυτές δείχνουν την αναπλασμένη Ζεύξιδος που πριν τριάντα χρόνια πεζοδρομήθηκαν μαζί με την Ικτίνου. Να θυμίσουμε πως η ανάπλαση των πεζοδρόμων Ικτίνου και Ζεύξιδος ξεκίνησε αρχές Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε τις μέρες αυτές. Αντικρίζοντας αυτό το αποτέλεσμα της ”ανάπλασης” μένει κανείς άφωνος. 

Στο δρόμο που αγαπάμε πολύ η εικόνα είναι πλέον αδιάφορη, τσιμεντένια, ίδια με όλα τα άλλα σημεία της πόλης. Τα αγαπημένα παρτέρια που χαρακτήριζαν την οδό στη μέση της απομακρύνθηκαν δυστυχώς και στη θέση τους δόθηκε άπειρος χώρος για να απλωθούν στο άχρωμο τσιμέντο τραπεζοκαθίσματα. Η προσωπικότητα του δρόμου χάθηκε μια για πάντα και ήδη οι καρέκλες δειλά δειλά απλώνονται στη μέση του πεζόδρομου. 

Οι αντιδράσεις και των κατοίκων και των ειδικών είναι έντονες. Ο Σπύρος Βούγιας έγραψε στο fb:

ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ

Αυτή είναι η εικόνα της νέας Ζεύξιδος μετά την “ανάπλαση”. Απογοητευτική. Το λιγοστό πράσινο που υπήρχε εξαφανίστηκε και η μετατροπή σε έναν ακόμη άσχημο τραπεζόδρομο είναι θέμα χρόνου. Χωρίς έμπνευση και με τα πιο πρόχειρα και άχρωμα υλικά για την πλακόστρωση, η παρέμβαση που έγινε υποβάθμισε αισθητικά και λειτουργικά ένα όμορφο και ζωντανό σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης. 

Πηγή: http://parallaximag.gr/thessaloniki/aschimi-anaplasi-tis-zefksidos

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια