Ανάπλαση ΔΕΘ: Μητροπολιτικό πάρκο με πράσινο στο 50% της έκτασης

Ανάπλαση ΔΕΘ: Μητροπολιτικό πάρκο με πράσινο στο 50% της έκτασης, φωτογραφία-1

Την ανακατασκευή των εκθεσιακών και συνοδευτικών εγκαταστάσεων στον υφιστάμενο χώρο της ΔΕΘ, καθώς και τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου με έντονο το πράσινο στοιχείο το οποίο θα καλύπτει το 50% της συνολικής έκτασης, προβλέπει η πρόταση που παρουσίασε η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO στην υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η πρόταση παρουσιάσθηκε κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ.

Στη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν ακόμη τα επόμενα στάδια υλοποίησης του σχεδίου, που περιλαμβάνουν αρχικά την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος εντός του 2019. Ο ανασχεδιασμός του εκθεσιακού κέντρου θα συμβάλλει στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης και στην επέκταση και αναδιαμόρφωση ενός Μητροπολιτικού Πάρκου σε συνθήκες «ζωντανής» δραστηριότητας.

Παράλληλα, οι νέες προοπτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται ανοίγουν το δρόμο προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει ένα ισχυρό εκθεσιακό hub για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) δήλωσε πως υπάρχει από κοινού συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/anaplasi-deth-mitropolitiko-parko-me-prasino-sto-50-tis-ektasis?fbclid=IwAR3DNhvIoPjw6hINvH02g50YcHOoUArkpYca2wbKA7D7v3-ar00FFfd5v1k

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια