“Μεταμορφώνεται” η πλατεία Μαβίλη στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

“Μεταμορφώνεται” η πλατεία Μαβίλη στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Η ανάπλαση στοχεύει στην αναβάθμιση της πυκνοδομημένης περιοχής, αξιοποιώντας την πλατεία Μαβίλη ως χώρο περιπάτου και αναψυχής.

Τη σύμβαση του έργου “Ανάπλαση πλατείας Μαβίλη με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού”, υπέγραψε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης με την εταιρία Μ&Κ Τεχνικά Έργα Α.Ε.

Το έργο, συμβατικής δαπάνης, που αγγίζει τις 480.000 ευρώ, -ο αρχικός προϋπολογισμός δημοπράτησης ανερχόταν σε 1.500.000€, αλλά διαμορφώθηκε με την έκπτωση του 68,69% -  χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη και των παρακείμενων οδών Μαβίλη, Γλάδστωνος, Κ. Παλαμά, Φειδίου και Ζεφύρων με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Η ανάπλαση στοχεύει στην αναβάθμιση της πυκνοδομημένης περιοχής, αξιοποιώντας την πλατεία Μαβίλη ως χώρο περιπάτου και αναψυχής, με ήπια κίνηση των οχημάτων.

Επίσης, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν υλικά επίστρωσης φιλικά προς το περιβάλλον, που θα  συμβάλλουν θετικά στην αλλαγή του τοπικού μικροκλίματος.

“Μεταμορφώνεται” η πλατεία Μαβίλη στη Θεσσαλονίκη (εικόνες), φωτογραφία-1

Με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή θα συνδεθεί με την πλατεία των 12 Αποστόλων που αναπλάστηκε πρόσφατα, ώστε να διατηρηθεί  η εικόνα συνοχής ενός σημαντικού ιστορικού τμήματος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας.

Στον χώρο αναμένεται να φυτευτούν νέα δέντρα, να δημιουργηθεί ένα συντριβάνι, να τοποθετηθούν παγκάκια, ενώ θα αναβαθμιστεί ο φωτισμός και θα διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο σύνολο της περιοχής.

Πηγή: http://www.ant1news.gr/news/LocalNews/article/516282/metamorfonetai-i-plateia-mabili-sti-thessaloniki-eikones-

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια