Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη από το απόγευμα - 24ωρη απεργία αύριο

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη από το απόγευμα - 24ωρη απεργία αύριο, φωτογραφία-1

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε άμεσες κινητοποιήσεις λόγω της εκχώρησης μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Χειρόφρενο τραβούν από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε άμεσες κινητοποιήσεις μετά τη νυχτερινή τροπολογία για εκχώρηση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του Οργανισμού στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που αποκάλυψε η Voria.gr σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 19:00 απόψε μέχρι τη λήξη της βάρδιας και σε 24ωρη απεργία αύριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη απεργία που ανακοινώνεται από την εποχή που ο ΟΑΣΘ αποϊδιωτικοποιήθηκε.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό τάχθηκε κατά της τροπολογίας για εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, χαρακτηρίζοντας, σε ανακοίνωσή τους, την τροπολογία «πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι πρόκειται για μια «προσπάθεια κάκιστης μορφής επανιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν από έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν».

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η νέα κατάσταση θα επιδεινώσει τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων αλλά και θα αυξήσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες.

Για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσαν πως θα αγωνιστούν για την απόσυρση της τροπολογίας ενώ καλούν τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/choris-leoforia-i-thessaloniki-apo-to-apogevma---24ori-apergia-avrio

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια