Βασισμένη στην ομώνυμη ταινία «Η Λεωφόρος της Δύσης» του Billy Wilder, την θεατρική μεταφορά της θα παρουσιάσουν στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.

Ένας αριβίστας σεναριογράφος κυνηγημένος από τους πιστωτές του, πείθει μια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου να τον συντηρεί με αντάλλαγμα, ένα σενάριο που θα της εξασφαλίσει την επιστροφή της στη μεγάλη οθόνη.

Mία ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου, ένας ασήμαντος κυνηγημένος σεναριογράφος, μια σχέση καταφύγιο. Η ζήλεια, η εξάρτηση και το πάθος που οδηγούν στην καταστροφή.

Η Νόρμα είναι μια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου, που ζει με τον Μαξ, μπάτλερ, πρώην σκηνοθέτη και άνδρα της, στη Sunset Boulevard γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 50 και ονειρεύεται την επιστροφή της στην οθόνη.

Κάποια στιγμή θα συναντήσει τον Τζο, έναν ασήμαντο σεναριογράφο που κυνηγημένος από τους πιστωτές του, βρίσκει καταφύγιο στην έπαυλή της, και ο οποίος θα της υποσχεθεί ένα δυναμικό comeback στο σινεμά. Αμέσως αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση εξάρτησης και πάθους.

Ωστόσο, ο Τζο θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί μια νεότερη κοπέλα, με αποτέλεσμα η Νόρμα να χάσει τελείως τη λογική της από τη ζήλια. Με τον καιρό εκείνος, αρχίζει να νιώθει φυλακισμένος. Εκείνη, όμως, δεν θα τον αφήσει να την εγκαταλείψει έτσι εύκολα…

Πρωταγωνιστούν
Τζένη Καλλέργη, Χάρης Λογγαράκης, Αυγερινός Σουλόπουλος, Γρηγορία Αυγερινοπούλου
Διασκευή –Σχεδιασμός φωτισμών- Σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής
Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χαρης Λογγαράκης