Το Φεστιβάλ Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Ωραία Κοιμωμένη από την Πέμπτη 19 έως και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 με την υπέροχη μουσική του Τσαικόφσκι, αλλά με μια φρέσκια ματιά που ταιριάζει στην αισθητική του 21ου αιώνα.

Η Αγία Πετρούπολη είναι το λίκνο του διάσημου ρωσικού μπαλέτου που δημιούργησε ο Μαριούς Πετιπά τον 19ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από την κομψότητα, τη χάρη και την ευχάριστη ελαφρότητα, στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες «σχολές» κλασικού χορού.

Το Φεστιβάλ Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης ξεκίνησε το 2009 για να διαδώσει τις παραδόσεις και το πνεύμα του μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης μέσα από ευρωπαϊκές και παγκόσμιες περιοδείες. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Πολωνία, η Ισλανδία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Κροατία και η Σλοβακία.

Η Ωραία Kοιμωμένη, η παραγωγή που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την αυστηρή κλασική κομψότητα με μια φρέσκια, ανανεωμένη ματιά προσαρμοσμένη στις αισθητικές ανάγκες του 21ου αιώνα.

Άριστοι σολίστες και χορευτές, θαυμάσιος σκηνικός σχεδιασμός και κοστούμια από τον παγκοσμίου φήμης σκηνογράφο και σχεδιαστή κοστουμιών Βιατσεσλάβ Οκούνεβ (Θέατρο Μπολσόι, Θέατρο Μαρίνσκι, Σκάλα του Μιλάνου), σε συνδυασμό πάντοτε με την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι, συνθέτουν μια υπέροχη χορευτική παράσταση που θα μείνει στη μνήμη όσων την παρακολουθήσουν.

Στον ρόλο της Aurora η Ελένα Κοτσιούμπιρα.

 

Εισιτήρια:
Τιμές Εισιτήριων: 50€ (35€*), 40€ (28€*), 30€ (21€*), 20€ (14€*), 15€ (10€*)

* Παιδικά, φοιτητικά, ανέργων

Έναρξη προπώλησης: 2/9