Το ΚΘΒΕ τιμά την Χρύσα Σπηλιώτη και της αποτίει φόρο τιμής, ανεβάζοντας για πρώτη φορά έργο της, το «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική», ένα μικρό αριστούργημα της νεοελληνικής γραφής, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2020, παρασύροντάς μας σε ένα ταξίδι που νομίζεις κρατά για μια στιγμή, όπως και η ίδια η ζωή μας.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης κρατά η Σοφία Πάσχου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Η Λίζα και η Καίτη μεγαλώνουν μαζί προσπαθώντας να απαντήσουν η κάθε μια με τον δικό της τρόπο στις ερωτήσεις του σχολείου και στα ερωτήματα της ζωής. Οι δύο ηρωίδες διανύουν το δρόμο της ενηλικίωσης και της ωρίμανσης μέσα από διεκδικήσεις, όνειρα, ματαιώσεις. Στο τέλος, βρίσκονται ξανά μαζί, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ίδιο εναρκτήριο ερώτημα της ζωής (και του έργου): ποιος είναι αυτός που ανακαλύπτει και τι, τελικά, καταφέρνει να βρει μέσα από όλη αυτή την αναζήτηση;

Το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα νεοελληνικής γραφής. Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα με σχέσεις αληθινές και χαρακτήρες πραγματικούς, μελετημένους με ψυχολογική ακρίβεια. Οι ηρωίδες του έργου καταφέρνουν με χιούμορ και ελαφρότητα να αποτυπώσουν μια ολόκληρη κοινωνία και μια ολόκληρη γενιά. Οι γρήγοροι διάλογοι παρασύρουν τον θεατή σε ένα ταξίδι που μοιάζει να διαρκεί μια στιγμή. Όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή.

 

Εισιτήρια:
Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ